Μάθετε... μπαλίτσα από τους άρχοντες

Πόσες φορές δεν έχω διαβάσει ή ακούσει (και όλες τις φορές γελάω ή καλύτερα ξεκαρδίζομαι) ότι η... ψαλίδα του ΝΒΑ με την Ευρώπη έχει μειωθεί; Πλέον είμαι βέβαιος- έχοντας βέβαια και τη μοναδική εμπειρία να έχω παρακολουθήσει live αγώνες ΝΒΑ και όχι μόνο στο PS3- ότι όσοι αναφέρουν τέτοια πράγματα, περισσότερο έχουν σα στόχο να προκαλούν το γέλιο μας. Το απίστευτο ανέκδοτο...

Το ΝΒΑ

δε βρίσκεται απλώς μπροστά αλλά... δεν πρόκειται να το φτάσει ποτέ κανείς. Κι αυτό διότι έχει ξεκάθαρες αρχές σχετικά με το πρότυπο λειτουργίας, έχει κανόνες που εφαρμόζονται μα πάνω απ’ όλα «κέντρο» στην όλη διαδικασία είναι ο κόσμος και η ευχαρίστησή του. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά ποτέ κανείς...

Για marketing δεν το συζητάμε... Πολλοί χαρακτηρίζουν «αμερικανιές» (άντε πάλι αυτή η περιβόητη έκφραση) τα όσα γίνονται, αλλά προφανώς οι γνώσεις τους περί ΝΒΑ περιορίζονται στις μαζορέτες και στις μασκότ. Το τι γίνεται παραπέρα.... Μαύρα μεσάνυχτα.

Πάμε παρακάτω: Η πρόσφατη ενέργεια των 76ers ενόψει του αγώνα της 2ας Μαρτίου απέναντι στους Ουόριορς τα λέει όλα. Και δείχνει πως λειτουργεί ένα ολόκληρο σύστημα... Θα τα αναλύσουμε λοιπόν ένα προς ένα μήπως και καταλάβετε κάποια πράγματα ορισμένοι.

Στις 2 Μαρτίου του 2012 οι Φιλαντέλφια Σίξερς υποδέχονται τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Στις 2 Μαρτίου του 1962 οι Φιλαντέλφια Ουόριορς είχαν νικήσει τους Νιού Γιορκ Νικς με 169-147 με τον Ουίλτ Τσάμπερλεν να κάνει το ιστορικό ρεκόρ σκοράροντας 100 πόντους!!!

Απαραίτητη σημείωση: Οι Φιλαντέλφια Ουόριορς μετά από χρόνια «μετακόμισαν» στο Γκόλντεν Στέιτ. Τότε- το 1962- οι Σίξερς ήταν ακόμα... Σίρακιους Νάσιοναλς και μετά από χρόνια μετακόμισαν και... μετεξελίχθηκαν σε Φιλαντέλφια 76ers. Κλείνει η παρένθεση.

Για να επανέλθουμε στο «επετειακό» της υπόθεσης καθώς «συγκρούονται» η Φιλαντέλφια με τους... Ουόριορς: Παρά το «χαμό» και τη «στενότητα» στο πρόγραμμα εξαιτίας του λοκ άουτ, στο ΝΒΑ βρήκαν την άκρη τους και «τακτοποίησαν» το συγκεκριμένο αγώνα στη συγκεκριμένη ημερομηνία. Απ' εκεί και πέρα η διοίκηση των Σίξερς προχώρησε σε μιά ακόμα κίνηση: Αγόρασε το παρκέ της «Χέρσεϊπαρκ Αρίνα» όπου ο Τσάμπερλεν είχε πετύχει το ρεκόρ των 100 πόντων κι ανακοίνωσε ότι στις 2 Μαρτίου θα δοθεί από ένα κομμάτι (μεγέθους 2Χ2 εκατοστών) σε κάθε φίλαθλο που θα βρεθεί στο γήπεδο για τον αγώνα με τους Ουόριορς.

Υπολογίζεται ότι εκείνη τη μέρα θα βρεθούν στο γήπεδο περίπου 20 χιλιάδες θεατές. Το μεγαλύτερο μέρος του (αγορασμένου) ιστορικού παρκέ θα δοθεί στο Hall Of Fame στο Σπρίνγκφιλντ, οι 20 χιλιάδες θεατές θα μοιραστούν επίσης τα...κομματάκια τους ενώ το υπόλοιπο που θα μείνει θα τοποθετηθεί στο γήπεδο των Σίξερς διακοσμητικά...

Είπατε κάτι; Μάθετε, απλά, μπαλίτσα από τους... άρχοντες. Κι αφήστε τις... ψαλίδες ήσυχες γιατί θα χάσουμε κι όσα μαλλιά μας έχουν απομείνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα