Μάρεϊ: «Δνε έχει ταυτότητα το βρετανικό τένις»

Ο Αντι Μάρεϊ βρήκε τι φταίει και δεν έχει σηκώσει ακόμη Βρετανός Gran Slam μετά τον Φρεντ Πέρι το 1936 και είναι οι κρατικές επιδοτήσεις.

Ο Νο 3 τενίστας παγκοσμίως σκέφτηκε τον τρόπο που θα δώσει η βρετανική ομοσπονδία τένις κίνητρο στους νέους τενίστες να παλέψουν περισσότερο στα διεθνή τουρνουά που μετέχουν. Απλά θα πρέπει να το κόψει την επιχορήγηση μόλις κλείνουν τα 18.

Σε συνέντευξή του στην Daily Mail αναφέρει το παράδειγμα της

Ισπανίας: «Το ξέρετε ότι στην Ισπανία στα 18, σταματούν να πληρώνουν; Από κει και μετά δεν παίρνεις τίποτα παρά μόνο όσα κερδίζεις μόνος σου. Εμείς εδώ επιδοτούμε αθλητές ως τα 27 αι 28 τους χρόνια ενώ στο πιο επιτυχημένο τενιστικό κράτος στον κόσμο, ουσιαστικά τα βάζουν πέρα μόνοι τους. Ισως αυτό παίζει ρόλο».

Το βρετανικό τένις είναι το καλύτερα επιδοτούμενο παγκοσμίως αλλά υπάρχει έλλειψη ταλέντου σε επίπεδο κορυφής. Ο Μάρεϊ είναι ο μόνος Βρετανός στο Τοπ 100 των ανδρών και στις γυναίκες τα πράγματα είναι πολύ λίγο καλύτερα.

Όταν ήταν έφηβος είχε φύγει από την Αγγλία για να προπονείται στην Ισπανία και γενικά ψάχνει να μαθαίνει πως κάνουν δουλειά στις άλλες χώρες.

«Όταν πήγα στην Ισπανία, από τον πρώτο ως τον τελευταίο παίκτη όλοι μαθαίναμε το ίδιο πράγμα και όλοι είχαμε τις ίδιες δοκιμασίες. Εχουν μια συγκεκριμένη δομή και την τηρούν. Στα δικά μας προπονητικά κέντρα έχουμε προπονητές δέκα διαφορετικών εθνικοτήτων και όλοι έχουν διαφορετική τακτική. Αν δεν έχουμε αποτελέσματα άμεσα, πανικοβαλλόμαστε κι αλλάζουμε τακτική. Δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση στην τακτική μας και καμία αποφασιστικότητα, καμία ταυτότητα ούτε επιμονή στο πώς να διδάξεις τένις και κάπως έτσι δεν υπάρχει βρετανικό στυλ τένις» εξήγησε ο Μάρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα