Μαραντόνα… ένας, επίδοξοι... πολλοί! (videos+photos)

Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Νοεμβρίου του 2002, όταν η Αργεντίνικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, απέσυρε την φανέλα με το νούμερο 10, προς τιμήν του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.. Ωστόσο, εδώ και αρκετά χρόνια πολλοί Αργεντίνοι άσοι, έχουν πάρει το χρίσμα του… διαδόχου χωρίς όμως τελικά να αποδείξουν ότι αξίζουν να θεωρηθούν διάδοχοι του «πίμπε ντ' όρο».! Το Onsports, κάνει μια αναδρομή στα… άτυχα 10άρια!

Και όταν λέμε άτυχα, εννοούμε από πλευράς «κληρονομιάς»,

καθώς η «ταμπέλα» του διαδόχου του μεγάλου Ντιέγκο, ήταν για πολλούς δυσβάσταχτη. Πάμε να τους δούμε έναν, έναν…

Ντιέγκο Λατόρε


Ο… γνήσιος «νέος Μαραντόνα»! Λίγοι τον θυμούνται αλλά ήταν εκείνος ο οποίος θεωρήθηκε ο επόμενος Ντιέγκο. Ντεμπουτάρισε με την Μπόκα το 1987 και πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του με την Πλατένσε. Το 1991 κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Αργεντινής και την κλήση του στην Εθνική Αργεντινής, όπου σκόραρε κόντρα στην Βραζιλία σε φιλικό.

Η Φιορεντίνα έσπευσε να τον αποκτήσει αλλά την… πάτησε! Ο Λατόρε έπαιξε μόλις σε 2 παιχνίδια και έφυγε άρον-άρον για την Τενερίφη. Από εκεί και πέρα άρχισε η… κατηφόρα, καθώς κάθε χρόνο από το 1998 και μετά άλλαζε ομάδα! Ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2005 στην Αλακράνες Ντουράνγκο στο Μεξικό…

{youtube}L16tjSka3nQ{/youtube}

Αριέλ Ορτέγκα


Μεγάλος παίκτης, προβληματικός και αυτοκαταστροφικός χαρακτήρας. Το 1991, ο 17χρονος Αριέλ, έκανε την διοίκηση της Ρίβερ να τρίβει τα χέρια της από το διαμάντι που είχε στα χέρια της! Το 1997, η Βαλένθια κάνει δικό της τον χαρισματικό μέσο, ωστόσο στον ενάμιση χρόνο που έμεινε στο «Μεστάγια» δεν κατάφερε παρά να πετύχει 9 γκολ σε 29 παιχνίδια.

Η Σαμπντόρια τον έκανε δικό της το 1998, ως αντικαταστάτη του Βερόν, όπου ομολογουμένως τα πήγε καλά, αλλά η «ντόρια» υποβιβάστηκε. Η Πάρμα τον έκανε δικό της, αλλά τον… θυσίασε την επόμενη χρονιά γιατί χρώσταγε λεφτά στην Ρίβερ από την μεταγραφή του Κρέσπο και έτσι τον έστειλε στην Αργεντινή.

Δύο χρόνια μεγαλούργησε και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα! Η Φενέρμπαχτσε τον κάνει δικό της, ο Ορτέγκα ξεκινάει εντυπωσιακά, αλλά πάει στην Αργεντινή και… ξεχνάει να γυρίσει. Οι δυο πλευρές πάνε στα δικαστήρια, ο Ορτέγκα τιμωρείται με 4 μήνες αποκλεισμό συν πρόστιμο 11 εκατομμυρίων δολαρίων και μένει χωρίς ομάδα.

Η Ρίβερ του έδωσε την ευκαιρία, αλλά το αλκοόλ, του κατέστρεψε την καριέρα. Το πάλεψε, άλλαξε ομάδες, αλλά δεν τα κατάφερε. Παίζει μπάλα τώρα στην Ντεφενσόρ Μπελγκράνο. Έχει παίξει σε 3 Μουντιάλ (1994, 1998, 2002), χωρίς να καταφέρει τίποτα…

{youtube}4ISvST_SvSc{/youtube}

Μαρσέλο Γκαγιάρδο


Κοντούλης σαν τον Μαραντόνα, ντριμπλαδόρος, δεν ήθελε και πολύ για να του κρεμάσουν την...ταμπελίτσα… Εξαιρετικό δεκάρι, που άνοιγε την άμυνα με μια πάσα. Κατέκτησε τα πάντα στην Λατινική Αμερική με την Ρίβερ από το 1992, και η Μονακό τον κάνει δικό της το 1999.

Η πρώτη χρονιά κύλησε καλά για τον Μαρσέλο στο Πριγκιπάτο. Το 2000 κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Μονακό αλλά κ

Keywords
Τυχαία Θέματα