Μάουρερ στο Onsports: «Διψάει για την κούπα η Γερμανία»

Ο… νόμος του φαβορί σε συνδυασμό με τη δίψα των Γερμανών να σηκώσουν την κούπα του Euro 2012, θα υπερισχύσουν στην επικείμενη Ελληνο - Γερμανική μάχη στο Γκτανσκ της Πολωνίας, σύμφωνα με την πρόβλεψη που έκανε στο Onsports ο τεχνικός της Μόναχο 1860 Ράινερ Μάουρερ.

Αρχικά. ο 52χρονος Γερμανός προπονητής και γνώριμος στην ελληνική ποδοσφαιρική σκηνή από την παλαιότερη θητεία του στον πάγκο του ΟΦΗ,

της Ρόδου και της Καβάλας, εξέφρασε την έκπληξη του για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος επί της Ρωσίας και την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Εν συνεχεία και αφού του ζητήσαμε να «σκανάρει» την αναμέτρηση Ελλάδας και Γερμανίας, προέβλεψε πως εύκολα ή δύσκολα τα «πάντσερ» θα καταφέρουν να επιβάλουν την ανωτερότητα τους στο ξέφωτο των ημιτελικών και εν τέλει, θα καθαρίσουν την… μπουγάδα της πρόκρισης.

Ετσι, άλλωστε, όπως υποστήριξε, η γερμανική ομάδα θα κάνει ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη του μεγάλου της στόχου, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά στο Euro του 1996 στα γήπεδα της Αγγλίας.

- Κύριερ Μάουρερ, καλησπέρα σας, τηλεφωνώ από την Ελλάδα…

«Από την Ελλάδα; Πώς και με θυμηθήκατε;»..


- Την Παρασκευή(22/6) η Εθνική μας αντιμετωπίζει την Γερμανία για την φάση των «8» του Euro και θα θέλαμε την άποψη σας για το παιχνίδι.

« ΟΚ, ευχαρίστως είμαι στη διάθεσή σας…».


- Καταρχάς, πείτε μας εάν σας εξέπληξε η τελευταία νίκη της ελληνικής ομάδας επί της Ρωσίας που εξαργυρώθηκε με την πρόκριση στους «8» του Euro, ή μήπως ήταν μία επιτυχία που προσωπικά δεν σας αιφνιδίασε…

«Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα που κατάφερε να συνεχίσει στην διοργάνωση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα σε καμία περίπτωση πως θα καταφέρνατε να επικρατήσετε της Ρωσίας ή οποία βολευόταν και με την ισοπαλία και διαθέτει πολλές ποιοτικές μονάδες στο δυναμικό της.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε με καρδιά και πάθος, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και πέτυχε τον στόχο της, εκπλήσσοντας όχι μόνο εμένα, αλλά θα έλεγα ολόκληρη την Ευρώπη. Μετά την ήττα από την Τσεχία, προσωπικά θεωρούσα πως δεν έχετε ελπίδες πρόκρισης, ωστόσο διαψεύστηκα πανηγυρικά».


- Από εδώ και πέρα τι περιμένετε να συμβεί στο μεταξύ μας παιχνίδι στα προημιτελικά; Θα επικρατήσει ο νόμος του φαβορί ή όλα παραμένουν ανοιχτά;

«Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς. Αλίμονο στην ομάδα που θα υποτιμήσει τους Ελληνες. Στο τέλος όμως, θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει η Γερμανία να επιβάλει την ανωτερότητά της, να αποδείξει μέσα στο γήπεδο πως είναι καλύτερη ομάδα και να κατακτήσει την νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Νομίζω πως δύσκολα δεν θα φανεί η διαφορά κλάσης που χωρίζει τις δύο ομάδες, παρότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν αποκλείεται. Επαναλαμβάνω πως περιμένω νίκη της Γερμανίας».


- Υπάρχει κάποιος παίκτης τον οποίο έχετε ξεχωρίσει και σας αρέσει περισσότερο από την ελληνική ομάδα;

«Δεν θα ήθελα να εστιάσω

Keywords
Τυχαία Θέματα