Μανωλόπουλος: «Στόχος μας η νίκη»

Με στόχο το «διπλό» θα παραταχθεί στη Λιθουανία, κόντρα στη Ρουντούπις, ο Άρης σύμφωνα με το Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Ο βοηθός προπονητή των Θεσσαλονικιών, μιλώντας στο Άρης FM 92,8, αναφέρθηκε στην άγνωστη στο ελληνικό κοινό λιθουανική ομάδα και τον τρόπο που θα πρέπει να αγωνιστούν για να φθάσουν στην κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου στο φετινό Eurocup.

«Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, τα ριμπάουντ, να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να σπέρνουν ελεύθερα τρίποντα», τόνισε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον αγώνα με τη Ρουντούπις: «Θα επιδιώξουμε τη νίκη αυτός είναι ο στόχος μας».

Για τη Ρουντούπις: «Η Ρουντούπις δεν είναι ομάδα ευρέως γνωστή, αλλά είναι καλή ομάδα στη Λιθουανία. Δεν διαθέτει καθόλου ξένους παίκτες, μόνο Λιθουανούς. Στη Ρουντούπις αγωνίζονται και έμπειροι παίκτες όπως ο Σαλέγκα που είναι 34 ετών και έπαιζε πέρυσι στη Ζαλγκίρις, αλλά και νέα ταλαντούχα παιδιά που κάποια στιγμή θα παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Παίζει γρήγορο μπάσκετ, το κλασικό λιθουανικό στιλ, με πολλές επιθέσεις και αιφνιδιασμούς. Οι παίκτες είναι όλοι πολύ κινητικοί και σουτάρουν. Από την άλλη, προσπαθούν να παίξουν άμυνα με κάποια τρικ, με κάποιες ζώνες».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, τα ριμπάουντ, να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να σπέρνουν ελεύθερα τρίποντα».

Για το Χρήστο Ταπούτο, που είναι αμφίβολος εξαιτίας ίωσης: «Ο αρχηγός του Άρη, Χρήστος Ταπούτος, εδώ και λίγες ημέρες είναι άρρωστος. Έχει μια εμπύρετη ίωση και παίρνει αντιβίωση. Μετά το παιχνίδι με τον Ίκαρο Καλλιθέας, αλλά και πριν από το ματς είχε δέκατα και στη συνέχεια η κατάσταση χειροτέρεψε. Ο Χρήστος δεν προπονήθηκε χθες (21/11). Ήμασταν σε δίλημμα για το εάν έπρεπε να ταξιδέψει, και τελικά επέλεξε ο ίδιος να έρθει μαζί μας».

Για το πολύωρο ταξίδι μέχρι τη Λιθουανία: «Κάναμε 14 ώρες ταξίδι. Φθάσαμε τα ξημερώματα της Δευτέρας (21/11). Ταξιδέψαμε μετά το παιχνίδι με τον Ίκαρο και ήταν λογικό η ομάδα να χρειάζεται χρόνο για να ανακτήσει δυνάμεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα