«Μανώλης» ο… λυτρωτής της Βέροιας

Παλιά του τέχνη… κόσκινο για τον Εμάνουελ Ολιζαντέμπε, καθώς με δικό του τέρμα στο 92’ «λύτρωσε» τη «Βασίλισσα» στη νίκη με 1-0 επί του Θρασύβουλου.

Ο Νιγηριανός πολιτογραφημένος Πολωνός επιθετικός, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Βέροιας… ντύθηκε «από μηχανής… θεός» για τους γηπεδούχους, δίνοντας ένα πολύτιμο «τρίποντο» στο «συγκρότημα» του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, το οποίο διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο έμπειρος άσος, σκόραρε έπειτα από περισσότερα δύο χρόνια, καθώς το τελευταίου του τέρμα ήταν στο πρωτάθλημα Κίνας στις 27 Οκτωβρίου του 2010 στην αναμέτρηση

της Χενάν με την Σαγκάη.

Από την άλλη, η ομάδα της Φυλής παρουσιάστηκε ανταγωνιστική καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε μία… ανάσα από ένα θετικό αποτέλεσμα σε μία δυνατή έδρα. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…

Στο πρώτο ημίχρονο, η «Βασίλισσα του Βορρά» ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, ωστόσο, η καλή αμυντική λειτουργία των «πράσινων» δεν άφησε κανένα διάδρομο προς την εστία του Κασμερίδη.

Μόλις στο 4’ ο Κάντι απείλησε για τους γηπεδούχους, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ολαϊτάν στο 30’ στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, με την Βέροια να έχει την υπεροχή, ωστόσο ήταν φλύαρη, καθώς από το «συγκρότημα» του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έλειψε η διάθεση και η φαντασία.

Για τον λόγο αυτό, ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Εμάνουελ Ολιζαντέμπε, προκειμένου να «ανοίξει» την άμυνα του Θρασύβουλου, ο οποίος στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Η είσοδος του Νιγηριανού πολιτογραφημένου Πολωνού επιθετικού, έδωσε άλλο… αέρα στη «Βασίλισσα», η οποία αύξησε την πίεσή της προς την εστία του Κασμερίδη. Μάλιστα, στο 78’ ο Ολιζαντέμπε βρήκε τον Κάντι στην περιοχή του Θρασύβουλου, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο των «πράσινων».

Η νέα χαμένη ευκαιρία «γέμισε» με περισσότερο άγχος τους γηπεδούχους, ωστόσο, στο 92’ ο Εμάνουελ Ολιζαντέμπε… έλυσε τον «Γόρδιο δεσμό» της άμυνας του Θρασύβουλου, καθώς με πλασέ νίκησε τον Κασμερίδη και έκανε το 1-0, δίνοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην «Βασίλισσα». Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, μια και η προσπάθεια του Κάντι σταμάτησε στο δοκάρι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βρακάς του συνδέσμου Εύβοιας.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμίρης, Μπάρμπας, Καλτσάς, Μπαργκάν (58' Τάντιτς), Ολαϊτάν, Κάντι, Καλογέρης, Βεργώνης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Σαμαράς (67’ Ολιζαντέμπε).

Θρασύβουλος (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Καλαμιώτης, Παγώνης, Σύρος, Βασιλείου, Ροκάστλ, Σκόνδρας, Ντακόλ, Βαγγελής, Ψιάνος, Βλάχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα