Κρόιφ: «Μεγάλη επιτυχία της Μπάρτσα το Μουντιάλ Συλλόγων»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ισχυρίστηκε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο κατέκτησε φέτος η Μπαρτσελόνα, είναι μικρή διοργάνωση, αλλά ο Γιόχαν Κρόιφ... διαφωνεί.

Άλλωστε, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πρόλαβε την συμμετοχή της Ίντερ σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μουντιάλ Συλλόγων, αφού άφησε άμεσα τους «νερατζούρι» για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από την κατάκτηση του Champions League.

Για πολλοστή φορά, λοιπόν, προκάλεσε αντιδράσεις με κάποια δήλωσή του και ο Κρόιφ ήταν αυτός που ανέλαβε... συνήγορος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της FIFA:

«Δεν μπορείς να υποβαθμίσεις αυτή την διοργάνωση. Πρώτον, για να προκριθείς σε αυτή πρέπει να κατακτήσεις το Champions League. Η Μπαρτσελόνα πρέπει να είναι ικανοποιημένη από την επιτυχία της, ειδικά όταν παίζει ποδόσφαιρο που χαροποιεί όλο τον κόσμο».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σχολίασε επίσης το ενδεχόμενο σύγκρουσης των δύο ισπανικών υπερδυνάμεων στα προημιτελικά του Copa del Rey:

«Νομίζω πως θα ήταν καλύτερο για το ποδόσφαιρο να γίνει η κλήρωση, αφού ολοκληρωθεί ο προηγούμενος γύρος. Ο Ιανουάριος είναι συνήθως σκοτεινός και κρύος μήνας, αλλά αυτά τα παιχνίδια μπορούν να τον ζεστάνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα