Κουτσάκης: «Το μέλλον είναι ευνοϊκό»

Ο προπονητής της Εθνικής γυναικών, Βαγγέλης Κουτσάκης μίλησε στο Onsports για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα προκριματικά του Euro 2013.

Ο έμπειρος τεχνικός προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους που η ομάδα έχει δείξει ανοδικές τάσεις, είπε: « Η συστηματική δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα στην ομάδα έχει ξεκινήσει να φαίνεται και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον μπορούμε να κοιτάξουμε κατάματα τους αντιπάλους μας, ακόμα και

με την Ιταλία που ήταν μια δύσκολη αντίπαλος καταφέραμε να «κρατήσουμε» για 70 λεπτά. Ωστόσο, η φυσική αντοχή των παικτριών δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο λόγω των συνθηκών στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Όλοι γνωρίζουμε ότι το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό, δεν υπάρχουν πολλά δυνατά παιχνίδια και ακόμη και ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, που παίκτριές του αποτελούν το βασικό κορμό της Εθνικής δεν έχει τον ανταγωνισμό που θα έπρεπε προκειμένου να κρατήσει τον ρυθμό στο παιχνίδι του».


Σε ότι αφορά τα κλιμάκια της Εθνικής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε «Τα κλιμάκια τα οποία έχουμε διοργανώσει μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε το «νέο αίμα» του γυναικείου ποδοσφαίρου και να επιλέξουμε δικαιότερα τις παίκτριες που θα φορέσουν την φανέλα με το εθνόσημο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Εθνική δεν έχει την «πολυτέλεια» να κάνει πολλές προπονήσεις και έτσι είναι σημαντικό οι παίκτριες να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και οι προπονητές των συλλόγων να κάνουν σωστά και συστηματικά τη δουλειά τους».


Σε ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα προβολής και ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου που διοργανώνει η ΕΠΟ σε συνεργασία με την UEFA ο Βαγγέλης Κουτσάκης απάντησε: « Ασχολούμαι πολλά χρόνια με το γυναικείο ποδόσφαιρο και η προσπάθεια αυτή από την ΕΠΟ για την ανάδειξη του αθλήματος είναι κάτι πολύ σημαντικό. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πάνω από 40 φιλικά παιχνίδια και πιστεύω πως με αυτή την προσπάθεια το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα «ανθίσει» και θα ανέβει σε υψηλότερο επίπεδο. Πριν λίγο καιρό, όταν ζητούσα παίκτριες προκειμένου να αγωνιστούν στην Εθνική οι περισσότεροι μου «έκλειναν την πόρτα», τώρα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και υπάρχει μια σαφώς πιο θετική αντιμετώπιση από τους υπευθύνους των ομάδων».


Τέλος ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας για το μέλλον της Εθνικής ομάδας γυναικών υπογράμμισε: «Αρκετές ομάδες της Superleague βρίσκονται στην προσπάθεια να φτιάξουν ακαδημίες, κάτι τέτοιο θα εντείνει το ενδιαφέρον για το άθλημα και θα προσελκύσει νέα ταλέντα. Μπορεί ως Εθνική να έχουμε μείνει πίσω βαθμολογικά όμως η πορεία από δω και πέρα θα είναι σίγουρα ανοδική. Η βαθμολογική διαφορά που έχουμε από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου μας, μας στεναχωρεί και μας προβληματίζει αλλά πλέον μέσα από την ομαδική δουλειά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στα ίσια τις υπόλοιπες ομάδες».

Keywords
Τυχαία Θέματα