Κουράστηκε να κάνει λάθη

Θα επιμείνω ότι ο αγώνας στο Μπάμπεργκ δε χάθηκε από τον Παναθηναϊκό αλλά τον κέρδισαν οι Γερμανοί. Όπως επίσης θα επιμείνω ότι αν δεν υπήρχαν οι επιπολαιότητες του Καλάθη στο τελευταίο δίλεπτο, πιθανότατα ο Παναθηναϊκός να είχε νικήσει.

Όμως ας μη κρυβόμαστε: Ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε τη νίκη στο Μπάμπεργκ. Κι επίσης ο αγώνας δεν χάθηκε από τις επιπολαιότητες και τις βιαστικές επιλογές του Καλάθη

αλλά από τη συνολική απόδοση των «πράσινων» στο συντριπτικό μέρος της αναμέτρησης.

Αρχισε το ματς νωχελικά, αλλά επέστρεψε. Στη διάρκεια του αγώνα πήρε διαφορές (7 ή 9 πόντων) αλλά τις έχασε σύντομα κι αυτό ήταν το πρώτο ανησυχητικό στοιχείο. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έκαναν εύκολα το λάθος (και δε μιλάμε για όσα αναγράφει η στατιστική αλλά για άλλα, που βλέπουν οι προπονητές και όχι οι στατιστικολόγοι) πολύ πιό εύκολα απ' ότι λειτουργούσαν σωστά. Κουράστηκαν να κάνουν λάθη για την ακρίβεια, δείγμα έλλειψης συγκέντρωσης. Και κακή άμυνα, για να μην ξεχνιόμαστε...

Ένα τρίλεπτο από το 29' ως το 32' όταν το μπλακ άουτ έγινε... γενικό για τους "πράσινους" και ώθησε τη Μπάμπεργκ σε σερί 13-0 ήταν ουσιαστικά η αρχή του τέλους. Οι Γερμανοί το πίστεψαν, είχαν φτάσει κοντά στο θρίαμβο και στην έκπληξη και πήραν αυτοπεποίθηση. Ενέργεια και κίνητρο είχαν ούτως ή άλλως.

Συνοπτικά, η ήττα δεν θέτει τον Παναθηναϊκό εκτός στόχου αλλά σίγουρα είναι συναγερμός ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό αλλά κι ενόψει της συνέχειας γενικότερα. Μη ξεχνάτε ότι ακολούθως του ντέρμπι οι «πράσινοι» έχουν να ταξιδέψουν στη Μάλαγα για ένα ακόμα δύσκολο ματς.

Διαθέτουν την ποιότητα ώστε να εμφανιστούν όπως πρέπει βέβαια. Κι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα