Κορζένιεβιτς: «Οι οπαδοί του Ηρακλή ο 7ος παίκτης μας»

Ο Λετονός κεντρικός του Ηρακλή, Βίκτορς Κορζένιεβτς αποθέωσε τους οπαδούς του Ηρακλή αλλά και τη χώρα μας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας βόλεϊ της πατρίδας του.

Ο «κυανόλευκος» πύργος, παρότι βρίσκεται λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες αλλά και τους φιλάθλους

του Ηρακλή, στη συνέντευξή του στην Ομοσπονδία βόλεϊ της Λετονίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ζωή του Κορζένιεβιτς στην Ελλάδα μονοπώλησε το ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις για το «γηραιό» και τη χώρα μας ήταν περισσότερες από αυτές της κλήσης του διεθνή κεντρικού στην Εθνική και τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Λετονίας στο προ-ολυμπιακό τουρνουά.

-Πρώτη σου χρονιά στην Ελλάδα και τον Ηρακλή; Είσαι ευχαριστημένος;

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα τα πάμε μια χαρά, η ομάδα παίζει καλά και είμαστε αήττητη στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι ευχαριστημένος και με την ομάδα και με τη ζωή στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα, δεν είναι και στα καλύτερά της η Ελλάδα.

-Έχεις αισθανθεί να υπάρχει κρίση στη διάθεση των ανθρώπων και στη νοοτροπία τους;

Δεν βλέπω κάτι τέτοιο ακόμα γιατί το μέρος είναι γεμάτο διασκέδαση, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια. Υπάρχει πολυκοσμία, στις αργίες δεν υπάρχει χώρος να αφήσει κανείς το αυτοκίνητό του. Αν δεν είχε γνωστοποιηθεί ότι υπάρχει κρίση, θα ήταν λες και δεν μου έχει πει κανείς κάτι τέτοιο. Ως άνθρωποι είναι ανοιχτοί και φιλικοί.

-Είσαι ικανοποιημένος οικονομικά;

Είναι γνωστό ότι τα αθλητικά σωματεία οικονομικά δεν διάγουν και τις καλύτερες μέρες ενώ γενικά στην Ελλάδα το βόλεϊ δεν είναι «χρυσορυχείο». Στον Ηρακλή το μπάτζετ είναι αρκετά μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και υπάρχει μεγάλη ελπίδα ότι ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει στο έπακρο της οικονομικές του δεσμεύσεις. Παράλληλα, το γεγονός ότι η ομάδα συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί έλξη για τους χορηγούς.

-Πώς ξεκουράζεσαι εκεί; Τι κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου;

Έφτασα κάπως αργά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει τόσος ελεύθερος χρόνος αφού η ομάδα συμμετέχει και στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά όταν έχω ρεπό συνήθως κάνω βόλτες στο κέντρο της πόλης. Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες είναι ένας λαός που στηρίζει τον αθλητισμό. Οι πιο δραστήριοι φίλαθλοι στηρίζουν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

-Πώς τα πάνε με το βόλεϊ;

Οι φίλαθλοι του βόλεϊ με εξέπληξαν στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Νόλικο, που παίξαμε εντός έδρας Γνώριζα ότι θα υπάρχουν αρκετές χιλιάδες αλλά όπως εξελίχτηκε η όλη ατμόσφαιρα, ήταν σούπερ! Έχω αγωνιστεί μπροστά σε 8000 οπαδούς στη Γερμανία αλλά οι 3000 φίλαθλοι στην Ελλάδα ήταν τόσο ενεργοί και δημιούργησαν απίστευτη ατμόσφαιρα, που το γερμανικό κοινό μπορείς να τους χαρακτηρίσεις «παρατηρητές» και οι Έλληνες είναι πραγματικοί οπαδοί! Παίξαμε πέντε σετ και οι οπαδοί φώναζαν και τραγούδαγαν όλη την ώρα. Ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα και είναι μόνο η αρχή.Τι θα γίνει στα μεγάλα παιχνίδια; Οι οπαδοί του Ηρακλή, όντως είναι ο 7ος παίκτης όπως τ

Keywords
Τυχαία Θέματα