Κόντρα κορυφής και… ρεβάνς στο Μπέρμιγχαμ

21:06 8/2/2012 - Πηγή: OnSports

Ξιανγκ και Ρόμπλες θα κοντραριστούν στα 60μ. εμπόδια στο βρετανικό μίτινγκ, έξι μήνες μετά τον επεισοδιακό τελικό στη Νταεγού.

Ραντεβού στο μίτινγκ του Μπέρμπιγχαμ, στις 18 Φεβρουαρίου, έδωσαν ο Λιου Ξιανγκ και ο Ντάιρον Ρόμπλες, περίπου έξι μήνες μετά την κόντρα τους στον δραματικό τελικό των 110μ. εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγού.

Ο Ρόμπλες είχε τότε τερματίσει πρώτος, ο Κινέζος «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας τρίτος, ωστόσο λίγο μετά τους πανηγυρισμούς, ο Κουβανός ακυρώθηκε με την

αιτιολογία ότι παρενόχλησε με το χέρι του τον Ξιανγκ στο τελευταίο εμπόδιο. Ο Κινέζος επέστρεψε τελικά στην πατρίδα του με το ασημένιο μετάλλιο και ο Ρόμπλες με άδεια χέρια.

Εκτός των Ρόμπλες και Ξιανγκ, στο Μπέρμιγχαμ θα δώσουν το παρών και άλλα μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου στίβου, μεταξύ των οποίων ο Τζαμαϊκανός Ασάφα Πάουελ, η Βρετανίδα Τζέσικα Ενίς και ο συμπατριώτης της Μο Φαρά.

«Αισθάνομαι πραγματικά σε καλή κατάσταση. Ακόμη δεν έχω κάνει αγώνες φέτος και ανυπομονώ να ξεκινήσω και το καλύτερο να γίνει αυτό είναι στο Μπέρμιγχαμ. Αυτή η χρονιά σαφώς είναι πολύ ενδιαφέρουσα για μένα. Σχεδιάζω να συμμετάσχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης αλλά και στο Λονδίνο για να διατηρήσω τον Ολυμπιακό τίτλο μου»», δήλωσε ο Ρόμπλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα