Κόντε: «Η Μίλαν η πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος»

Τον τίτλο του φαβορί… φόρτωσε στη Μίλαν ο τεχνικός της Γιουβέντους Αντόνιο Κόντε ενόψει της σαββατιάτικης (25/2) αναμέτρησης των δύο ομάδων στο «Σαν Σίρο», χαρακτηρίζοντας τους «ροσονέρι» ως την πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος, ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει τους ποδοσφαιριστές του να μην χαλαρώσουν λόγω της απουσίας του Ιμπραΐμοβιτς.

«Ξέρετε, υπάρχει πάντα η υποχρέωση για τη νίκη, η επιθυμία για τη νίκη είτε παίζει ο Ιμπραΐμοβιτς είτε όχι, είτε αντιμετωπίζεις τη Μίλαν είτε κάποια άλλη ομάδα. Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε, κάποιες όχι. Τίποτα δεν αλλάζει από το αν είναι

ή όχι στο γήπεδο ο Ιμπραΐμοβιτς, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Δεν πρέπει να αλλάξουμε τίποτα σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία μας ή την επιθυμία μας για νίκη. Αυτό θέλουμε εμείς, αυτό θέλει και η Μίλαν. Από τακτικής άποψης σίγουρα ο Ιμπραΐμοβιτς δίνει στη Μίλαν ένα επιπλέον σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της. Εμείς, πάντως, είμαστε προετοιμασμένοι και δεν άλλαξε τίποτα στη δουλειά μας όλη την εβδομάδα. Χθες στην προπόνηση, πριν βγει η τελική απόφαση, δουλέψαμε και για το ενδεχόμενο να βρούμε απέναντι μας τον Σουηδό ως δίδυμο με τον Ρομπίνιο», τόνισε αρχικά ο προπονητής των «μπιανκονέρι» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το μεγάλο ντέρμπι, συμπληρώνοντας:

«Θα ήταν ανόητο να χαλαρώσουμε γιατί, πολύ απλά, η Μίλαν δεν είναι μόνο ο Ίμπρα. Αυτό φάνηκε στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές, ειδικά στο Ούντινε όπου ήταν σε μια δύσκολη θέση και χωρίς τον Ιμπραΐμοβιτς κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να νικήσουν. Εμείς ήρθαμε ισόπαλοι στο Ούντινε, όλες οι άλλες ομάδες είχαν χάσει».

Στη συνέχεια, ο Κόντε δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της Μίλαν, τονίζοντας: «Σίγουρα το Μίλαν-Γιουβέντους είναι το ματς που περιμένουν όλοι να δουν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φέτος. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθώς η Μίλαν είναι η κάτοχος του Scudetto, είναι μπροστά από εμάς στη βαθμολογία έστω με ένα ματς περισσότερο και εμείς ως Γιουβέντους πιστεύουμε ότι η Μίλαν είναι η πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος».

Για τις σκέψεις του σχετικά με το σχήμα που θα παρατάξει στο «Σαν Σίρο»: «Είναι ξεκάθαρο ότι από την αρχή της εβδομάδας είχα μια συγκεκριμένη σκέψη. Από εκεί και πέρα, βέβαια, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πρέπει να καταλάβεις αν αυτό που σκέφτεσαι υποστηρίζεται από αυτό που βλέπεις καθημερινά με τα μάτια σου στις προπονήσεις, αν υποστηρίζεται από τη φυσική κατάσταση των παικτών, από τη νοοτροπία τους πριν από ένα τέτοιο ματς. Αν όλα αυτά συμβαίνουν, τότε θα επιμείνω στη σκέψη μου και θα δείτε αύριο ποια είναι αυτή».

Ερωτηθείς για το αν λέει την αλήθεια ότι η Μίλαν είναι το φαβορί, με δεδομένο ότι η «Μεγάλη Κυρία» την έχει… κεράσει φέτος δύο φορές, κατέληξε: «Ας μην ξεχνάμε ότι όπως είπε και ο Αλέγκρι πριν λίγες μέρες, μας νίκησαν το καλοκαίρι στο «Τροφέο Μπερλουσκόνι». Η Μίλαν είναι μια δυνατή ομάδα ενώ εμείς από την πλευρά μας, όπως έχω ξαναπεί, τώρα καταφέραμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί για αυτούς. Είχα θέσει αυτόν τον στόχο αρχικά, έχω θέσει κι

Keywords
Τυχαία Θέματα