Κολυμπάδης: «Έχουμε πληρώσει τα πάντα, αλλά δεν αντέχουμε πια»

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, σχολίασε τα κίνητρα και τα… αντικίνητρα της πρόκρισης στο ομαδικό ανδρών στους Ολυμπιακούς.

Με αφορμή το κρίσιμο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Σε είκοσι ημέρες κλείνω 30 χρόνια στην ομοσπονδία και δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα. Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό. Εκεί έχουμε βάλει τον πήχη τώρα γιατί όταν κλείνει ένα σωματείο ανοίγουν

δέκα καφενεία και αυτό δεν το θέλουμε με τίποτα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα παιδιά στο άθλημα έχοντας χιλιάδες επινοήσεις. Να έχουμε τα πρωταθλήματά μας έστω με περικοπή εξόδων, με οποιοδήποτε τρόπο, με οποιαδήποτε θυσία, αλλά αυτό κάποια στιγμή θα τελειώσει, δεν γίνεται».

Για το αν έχει σκεφτεί να τα παρατήσει, είπε: «Τώρα με χτυπάτε σε ευαίσθητο σημείο. Όχι απλά το έχω σκεφτεί, αλλά το έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά. Ειλικρινά. Σήμερα είχα τηλεφωνική επικοινωνία με εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και του εξέφρασα εντονότατα παράπονα. Διότι μας ήρθε χαρτί που έλεγε ότι «με βάση το δεύτερο μνημόνιο έχουν περικοπεί οι προϋπολογισμοί των υπουργείων και πρέπει το πρώτο εξάμηνο να κινηθείτε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος». Μάλιστα. Επί ποίου ποσού όμως;»

Για τις επερχόμενες διοργανώσεις τόνισε:

«Έχουμε την άλλη εβδομάδα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού όπου η ανδρική ομάδα κατάφερε μέσα από την παγκόσμια κατάταξη να μπει στην ανώτατη κατηγορία, τη Championship Division. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε με καλό πλασάρισμα την είσοδο στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Ή μπαίνοντας στην πρώτη 12άδα, ή παίρνοντας θέση 13, 14, 15, 16, ανάλογα με τα αποτελέσματα. Επιπλέον, αμέσως μετά, στις αρχές Απριλίου έχουμε το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης στο Λουξεμβούργο».

Για τις προκρίσεις για το Λονδίνο: «Έχουμε προκρίνει δύο αθλητές στο απλό, τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Παναγιώτη Γκιώνη έναντι των τριών που συνολικά είναι το μέγιστο για τα Ολυμπιακά τουρνουά και το ζητούμενο τώρα είναι να περάσουμε και στο ομαδικό. Αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για το άθλημα. Το είχαμε πετύχει και στο Πεκίνο, μάλιστα πιστεύω ότι με καλή κλήρωση και μία νίκη μπορούμε να μπούμε και στην 8άδα του Λονδίνου και μετά παίζονται όλα. Ωστόσο, δεν έχουμε την ηρεμία στην προσπάθειά μας αυτή. Μήνα με το μήνα αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες και θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή η ομοσπονδία μας δεν χρωστάει δραχμή σε εργαζόμενο, δεν χρωστάει δραχμή σε προπονητές, σε αθλητές κτλ. Έχουμε πληρώσει τα πάντα, αλλά δεν αντέχουμε πια»

Για τα οικονομικά: «Προσπαθούμε επαναλαμβάνω, με νύχια και με δόντια. Απευθύνθηκα προ ημερών στον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής, τον κύριο Καπράλο και του ζήτησα λεφτά να πάω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα διότι η γενική γραμματεία δεν έχει δώσει ακόμα λεφτά. Τίποτα, δεκάρα. Υπάρχει μία απόφαση στον αέρα, η οποία για να εισπραχθεί πρέπει να περάσει από σαράντα κύματα»

Keywords
Τυχαία Θέματα