Κομπιουτεράκια υποβιβασμού και play off στη Football League

Μία στροφή πριν το φινάλε της Football League και απομένει να μάθουμε τον 3ο του υποβιβασμού και τους τρεις που θα ακολουθήσουν τον Πλατανιά στα play off.

Τα προηγούμενα χρόνια τέτοιο καιρό οι φανατικοί φίλοι της κατηγορίας συντονίζονταν στην ΕΤ3 για να παρακολουθήσουν σε παράλληλη σύνδεση το αμφίρροπο φινάλε της Β’ Εθνικής. Φέτος – όχι ότι δεν ήταν αμφίρροπο, όμως ίσως

δεν χρειαστεί η τελευταία στροφή για να μάθουμε τις ομάδες που υποβιβάζονται και αυτές που θα διεκδικήσουν την άνοδο μέσω των play off.

Η Βέροια και ο Πανθρακικός έχουν εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο και ο Πλατανίας Χανίων είναι ο μόνος που έχει οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου λόγω της νίκης στα χαρτιά απέναντι στον Διαγόρα, που θα τον φτάσουν στους 60 πόντους. Από εκεί και πέρα για να συμπληρώσουν το καρέ μάχονται Καλλιθέα, Παναχαϊκή, Πιερικός, ΑΕΛ Καλλονής και Πανσερραϊκός, δηλαδή δύο εξ αυτώ θα μείνουν εκτός.

Στην ουρά, τα πράγματα ίσως είναι πιο απλά. Ο Εθνικός Αστέρας και ο Διαγόρας έχουν ήδη υποβιβαστεί και το τρίτο εισιτήριο θα παιχτεί μεταξύ Βύζαντα Μεγάρων, Αγροτικού Αστέρα και Φωκικού.

Στην εξάδα…

3. Καλλιθέα 58
4. Παναχαϊκή 57
5. Πλατανιάς 57
6. Πιερικός 54
--------------------
7. ΑΕΛ Καλλονής 53
8. Πανσερραϊκός 51

Τα σενάρια και οι πιθανές ισοβαθμίες είναι πολλές, γι’ αυτό θα τις κρατήσουμε – αν απαιτηθεί – για την τελευταία αγωνιστική που γίνεται την Τετάρτη (23/05). Ας δούμε, λοιπόν, τι χρειάζεται η κάθε ομάδα για να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου, ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων…

Καλλιθέα (58 βαθμοί): Δύο πόντοι απέναντι σε Αναγέννηση Επανομής (εντός έδρας) και Αναγέννηση Γιαννιτσών (εκτός) της χαρίζουν το εισιτήριο στα play off.

Παναχαϊκή (57 βαθμοί): Με τρίποντο απέναντι στην ΑΕΛ Καλλονής «κλειδώνει» την είσοδό της στην εξάδα. Στην αυλαία δοκιμάζεται στα Μέγαρα.

Πιερικός (54 βαθμοί): Θέλει να τερματίσει με το απόλυτο 2Χ3, δηλαδή να νικήσει τον Φωκικό (εντός έδρας) και τον Ηρακλή Ψαχνών (εκτός).

ΑΕΛ Καλλονής (53 βαθμοί): Ουσιαστικά θέλει να πιάσει τον Πιερικό στη βαθμολογία γιατί υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Κυνηγά το απόλυτο με Παναχαϊκή (εκτός) και Πλατανιά (εντός) και παρακαλάει να ισοβαθμίσει, είτε με Καλλιθέα, είτε με τους Πατρινούς, αφού θα υπερτερεί και των δύο.

Πανσερραϊκός (51 βαθμοί): Θέλει το απόλυτο, δηλαδή νίκες απέναντι σε Βύζαντα Μεγάρων (εκτος), Βέροια (εντός) και συνδυασμό αποτελεσμάτων, όπως δύο διαδοχικές ήττες της Παναχαϊκής!

Φυσικά, όλα αυτά είναι θεωρητικά. Ας μην ξεχνάμε ότι αν επικρατήσουν την Κυριακή (20/05) η Παναχαϊκή και η Καλλιθέα, τότε δηλώνουν αυτόματα συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου, ενώ αν νικήσουν οι Αχαιοί και το ίδιο κάνει και ο Πιερικός, τότε η ομάδα της Κατερίνης οριστικοποιεί τη συμμετοχή της στα play off. Και αυτό γιατί υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Πανσερραϊκό…

Στην ουρά…

14. Βύζας Μεγάρων 34
15. Αγροτικός Αστέρας 31
---------------------------

Keywords
Τυχαία Θέματα