Κλισέ; Ε, και; Προς τη... δόξα!

Ποια είναι η διαφορά από τη... δόξα, στο δράμα; Πολύ κλισέ, ε; Ε, καλά τότε. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τίτλου και δεύτερης θέσης; Κι αυτό κλισέ, ε;

Ε... τι να κάνουμε όμως; Κάποια πράγματα γίνονται "κλισέ" επειδή ισχύουν. Κι άμα ισχύουν, τι να γίνει; Να τα αρνηθούμε επειδή μοιάζουν με στερεότυπα; Δε λέει.

Αυτό που λέει είναι η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι, ελέω Κουίνσι (και σ' ένα δεύτερο επίπεδο Σιμάο, Τοτσέ και Μπίαρσμιρ) ο Παναθηναϊκός κατάφερε χθες και ένα ματς

που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε -μικρό, είναι η αλήθεια (άλλωστε στο + 2 ήταν έτσι κι αλλιώς η διαφορά...)- δράμα, το έκανε δόξα!

Ουφ. Πάει το ένα κλισέ.

Κι όσο για το άλλο; Ισχύει κι αυτό. Το έχουμε διατυπώσει, άλλωστε, με δέκα διαφορετικούς τρόπους εφέτος. Εάν μπορείς ακόμη και όταν δεν παίζεις καλά να παίρνεις νίκες και αυτό το επαναλαμβάνεις αρκετές φορές, "τύχη" παύει να λέγεται. Πιο πολύ αρχίζει και λέγεται "άστρο" και αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για να πιστέψεις ότι αυτό που κυνηγάς -εν προκειμένω ο τίτλος- είναι στο χέρι σου.

Ο χθεσινός Παναθηναϊκός δεν είχε καλή ανάπτυξη, δεν ενέπνεε την παραμικρή σιγουριά στα άκρα της άμυνας, ήταν σε αδρές γραμμές ακίνδυνος μπροστά και, γενικά, δεν πατούσε καλά στα πόδια του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Εάν, βεβαίως, είχε -όπως έπρεπε να έχει συμβεί- προηγηθεί στο 4' με το κανονικό γκολ του Τοτσέ που κακώς δε μέτρησε ελέω βοηθού διαιτητή- ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί πιο απλά και πιο εύκολα.

Όμως... κι αυτό το έχουμε πει εδώ και καιρό: ό,τι είναι να καταφέρουν οι "πράσινοι" εφέτος, θα το καταφέρουν μόνοι τους -όσες περί του αντιθέτου φωνές (κραυγές, υστερίες, you name it...) κι αν ακούγονται. Και το να καταφέρουν να νικήσουν "δύσκολα", ενώ, με ένα (κανονικό) 0-1 από το 4' μάλλον θα έκαναν περίπατο, είναι κι αυτό μέσα στο πρόγραμμα!

Μπράβο τους, λοιπόν. Μπράβο στους ίδιους (είπαμε: κυρίως στον καταπληκτικό Κουίνσι, αλλά και στον Σιμάο που, χωρίς βοήθεια "έπαιξε" όλο το κέντρο μόνος του), αλλά και στον προπονητή τους που για μία ακόμη φορά τα κατάφεραν -μαζί.

Αν ο φετινός Παναθηναϊκός γράφει γενικότερα ιστορία, χθες, έγραψε μια από τις πιο σημαντικές σελίδες της -κι ας μήν της φαινόταν...

Keywords
Τυχαία Θέματα