Κληρώνει για το Λονδίνο

Σήμερα (30/04, 17.00), στην έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, θα γίνει η κλήρωση του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ Ανδρών και Γυναικών.

Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, που θα λάβει χώρα το διάστημα 28 Ιουλίου με 12 Αυγούστου στο Λονδίνο, θα τοποθετηθούν στους δύο ομίλους, οι οποίοι θα συμπληρωθούν στη συνέχεια από τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή μέσα από τα προολυμπιακά τουρνουά που

θα γίνουν στο Καράκας για τους Άνδρες (02-08/07) και στην Άγκυρα (25/06-01/07) για τις Γυναίκες.

Στην κληρωτίδα των Ανδρών θα μπουν η διοργανώτρια Μεγάλη Βρετανία, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία και η φιναλίστ Γαλλία, η πρωταθλήτρια Ωκεανίας Αυστραλίας, η πρωταθλήτρια Αφρικής Τυνησίας, η πρωταθλήτρια του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος Αργεντινή και η φιναλίστ Βραζιλία, η πρωταθλήτρια Ασίας Κίνα και η παγκόσμια πρωταθλήτρια ΗΠΑ. Οι όμιλοι θα συμπληρωθούν από τις τρεις ομάδες που θα προκριθούν από το προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας, στο οποίο παίρνει μέρος και η Ελλάδα. Η κλήρωση θα γίνει στις 8 Ιουλίου.

Στις Γυναίκες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους η διοργανώτρια Μεγάλη Βρετανία, η παγκόσμια πρωταθλήτρια ΗΠΑ, η νικήτρια του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος Βραζιλία, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία, η πρωταθλήτρια Αφρικής Αγκόλα, η πρωταθλήτρια Ασίας Κίνα και η πρωταθλήτρια Ωκεανίας Αυστραλία. Απομένουν πέντε θέσεις, τις οποίες θα διεκδικήσουν μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά οι Τουρκία, Γαλλία, Τσεχία, Κροατία, Καναδάς, Αργεντινή, Πουέρτο Ρίκο, Μάλι, Μοζαμβίκη, Κορέα, Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα