«Κλειδώνει» η ενδεκάδα της Εθνικής για Σλοβενία (videos+photos)

Με τους παίκτες της Εθνικής ομάδας να εμφανίζονται ιδιαίτερα… ορεξάτοι – προφανώς απόρροια του πρωινού ρεπό που απόλαυσαν – συνεχίστηκε με απογευματινή προπόνηση (διάρκειας εβδομήντα λεπτών) η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενόψει του αυριανού (26/05, 21:30) φιλικού με την Σλοβενία.

Ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος, έδωσε και πάλι μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της τακτικής, ενώ

μεγάλη προσοχή έδωσε και στις στημένες φάσεις επικεντρώνοντας τις οδηγίες του στα χτυπήματα κόρνερ.

Ο Πορτογάλος προπονητής, εξάλλου, έδειξε στο «διπλό» που περιελάμβανε η σημερινή (25/05) προπόνηση, πως μάλλον καταλήγει σιγά-σιγά στην ενδεκάδα, την οποία προσανατολίζεται να παρατάξει στο σαββατιάτικο (26/05, 21:30) φιλικό με την Εθνική Σλοβενίας.

Ο Σάντος χρησιμοποίησε και πάλι τις ίδιες ακριβώς ενδεκάδες στο δίτερμα, γεγονός που λογικά δείχνει ότι κάποια πράγματα μάλλον έχουν αρχίσει να κατασταλάζουν στο μυαλό του.

Την πρώτη ομάδα αποτελούσαν οι εξής:

Σηφάκης – Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος (η αμυντική γραμμή από τα αριστερά προς τα δεξιά) – Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή) – Νίνης, Σαμαράς (δεξιά και αριστερά στις πτέρυγες, με τους δύο παίκτες ωστόσο, ν’ αλλάζουν κάποια στιγμή θέση) – Γκέκας (σε ρόλο προωθημένου)

Η δεύτερη ομάδα είχε την παρακάτω σύνθεση:

Τζόρβας – Κονέ, Τζαβέλας, Μαλεζάς, Κυριάκος Παπαδόπουλος (η αμυντική γραμμή από τα αριστερά προς τα δεξιά) – Τζιόλης, Μάκος, Λυμπερόπουλος (η τριπλέτα στα χαφ, με τον «Λύμπε» σε ρόλο επιτελικού μέσου, αλλά και ενίοτε δεύτερου επιθετικού) - Σαλπιγγίδης, Φετφατζίδης (δεξιά και αριστερά στις πτέρυγες) – Μήτρογλου (σε ρόλο σέντερ φορ)

Στο β’ ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος πέρασε τον Φορτούνη στην θέση του Σαλπιγγίδη, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να παίρνει… μετάθεση για την Α’ ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε ως σέντερ φορ αντί του Γκέκα.

Ένας από τους λόγους, εξάλλου, για τους οποίους ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να… χαμογελάει, είναι και η ενσωμάτωση του Κυριάκου Παπαδόπουλου στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων, νωρίτερα απ’ ότι αρχικά είχε υπολογιστεί από το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Σάλκε – ο Σάντος παρεμπιπτόντως φαίνεται πως τον υπολογίζει περισσότερο για το κέντρο της άμυνας, παρά για την θέση του ανασταλτικού χαφ – γυμνάστηκε σήμερα σε φουλ ρυθμούς, χωρίς ν’ αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με αποτέλεσμα να επιστρέψει, μετά τον τραυματισμό του, δύο μέρες νωρίτερα απ’ ότι αρχικά υπολόγιζε ο Φερνάντο Σάντος.

Αντίθετα, ούτε καν ατομικό πρόγραμμα δεν ακολούθησε ο Γιώργος Φωτάκης εξαιτίας του προβλήματος, το οποίο αντιμετωπίζει στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού. Ο πολυσύνθετος χαφ έβγαλε χθες (24/05) ακτινογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας, πάντως, έδειξαν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον τραυματισμό του.

Διαιτητής της φιλικής αναμέτρησης της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας μ’ αυτήν της Σλοβενίας, το βράδυ του Σαββάτου (26/05, 21:30), θ
Keywords
Τυχαία Θέματα