Κιόσης: «Ομάδα με φιλοδοξίες»

«Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της σεζόν», τονίζει ο κεντρικός του Άρη.

Στην κατηγορία «αρνητικές εκπλήξεις» της Α1, τουλάχιστον στις πρώτες αγωνιστικές, φιγουράρει –χωρίς… αντίπαλο- ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο φετινό πρωτάθλημα δίχως βλέψεις πρωταθλητισμού και με τους τόνους χαμηλούς, οι τρεις συνεχόμενες ήττες ωστόσο ξενίζουν, παρά την… προειδοποίηση.

Τελευταία ομάδα που χαμογέλασε σε βάρος του «τριφυλλιού» ήταν ο Άρης,

παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε σχεδόν μόνο με Έλληνες παίκτες (εξαίρεση ο Σάμαρτζιτς), μετά τον τραυματισμό του Ιβάιλο Μπαρούτοφ.

«Εμείς πήραμε μια απόφαση να στηριχθούμε σε έναν ελληνικό κορμό. Κάθε απόφαση έχει ρίσκο και κινδύνους, αλλά όταν προσπαθείς να δημιουργείς σωστές συνθήκες δουλειάς τότε λογικά θα έρθουν και τα αποτελέσματα», τονίζει ο πρόεδρος των «κίτρινων», Νίκος Παπαδόπουλος και συνεχίζει: «Σίγουρα το γεγονός ότι κερδίσαμε εκτός έδρας, μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, που έχει τρεις ξένους είναι πολύ θετικό, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε. Το βέβαιο είναι πάντως ότι η επιλογή μας να διαμορφώσουμε από νωρίς το ρόστερ της ομάδας και να έχουμε την ομάδα σχεδόν όλη στη διάθεση του προπονητή μας, ήταν πολύ σημαντικό. Στα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι είμαστε μια καλοδουλεμένη ομάδα η οποία μπορεί να ξεπεράσει με επιτυχία και ατυχίες όπως αυτή με τον Μπαρούτοφ».

Ο Χρήστος Κιόσης βρίσκεται για 3η χρονιά στον Άρη και θεωρεί ότι το μεγάλο όπλο του τη φετινή σεζόν είναι η διάθεση των παικτών του: «Είναι το γεγονός ότι η ομάδα διαθέτει παίκτες γεμάτους με φιλοδοξία. Ο Άρης έκανε μια συνειδητή επιλογή να στηριχθεί σε έναν ελληνικό κορμό και νομίζω ότι κόντρα σε Ηρακλή και Παναθηναϊκό αποδείξαμε ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της σεζόν».

Ο 29χρονος κεντρικός παραδέχθηκε ότι η παρουσία του νεαρού Νίκου Παλέντζα, του κορυφαίου παίκτη της ομάδας του στο ματς με τον Παναθηναϊκό, «ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, όχι γιατί υπήρχε αμφιβολία ως προς τις ικανότητες του, αλλά γιατί σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση του κι έπαιξε σαν ένας πολύ έμπειρος αθλητής. Κι αυτό είναι μια δικαίωση της δουλειάς που κάνουμε από τα μέσα Αυγούστου».

Αυτό πάντως που δεν αλλάζει είναι οι στόχοι της ομάδας, αλλά και η θέλησή της να έχει τη συμπαράσταση του κόσμου στο Αλεξάνδρειο: «Εμείς δεν πρόκειται να τρελαθούμε επειδή κάναμε μια μεγάλη νίκη. Έχουμε παίξει μόλις δύο ματς κι έχουμε άλλα είκοσι στην κανονική διάρκεια, σε ένα πρωτάθλημα όπου οι ισορροπίες είναι λεπτές και εύθραυστες. Ελπίζω πάντως αυτή η νίκη μας να φέρει ακόμη περισσότερο κόσμο, απ' αυτόν που είχαμε στην πρεμιέρα, στα επόμενα παιχνίδια μας».


Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.


Keywords
Τυχαία Θέματα