Κέρδισε φίλους η ξιφασκία στη Βόλβη

Nέους φίλους απέκτησε η ξιφασκία στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Η ξιφασκία απέκτησε εκτός από φίλους και μελλοντικούς θιασώτες/υποστηρικτές. Τη φιλόδοξη αυτή σκέψη επιτρέπουν δύο πράγματα: Αρχικά τo εξαιρετικό ενδιαφέρον με το οποίο οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής Βόλβης αγκάλιασαν τους 1ους αγώνες ξιφασκίας που οργανώθηκαν στο κλειστό

γυμναστήριο Ασπροβάλτας, και εν συνεχεία το πρωτοφανές ενδιαφέρον του κοινού να γνωρίσει από κοντά ένα μαχητικό άθλημα με αδιάλειπτη ολυμπιακή παρουσία από το 1986.

«Yπεύθυνοι» για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης για 1η φορά στην περιοχή, ήταν ο ομοσπονδιακός συνεργάτης της ΕΟΞ στη Βορ. Ελλάδα, Παύλος Γούναρης και το δημιουργικά ανήσυχο πνεύμα που τον χαρακτηρίζει, και ο φίλαθλος δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, γνωστός για την ευαισθησία του για τον αθλητισμό. Και οι δυο τους, λοιπόν, πρέπει να έμειναν σαφώς ικανοποιημένοι από την απήχηση της πρωτοβουλίας τους και τα θετικά μηνύματα για τη θεσμοθέτηση του «Κυπέλλου Βόλβης» (και όχι μόνο), με ακόμα καλύτερες προοπτικές.

Οι νικητές του 1ου Κυπέλλου Βόλβης στο ξίφος μονομαχίας:

• Άνδρες: Στέλιος Μεταξάς/Μακ. Λέσχη (νικητής στον τελικό 15/12 του Φώτη Κωνσταντίνου/Π. Μελάς Φλώρινας), 3οι Σάββας Παπαγεωργίου & Μάρκους Φόγκελ του Σπόρτιγκ Πυλαίας.

• Γυναίκες: Έλενα Ξυλά/Μακ. Λέσχη (νικήτρια 15/14 στον τελικό της Θεοδώρας Μολυβίδου), 3ες Ευθυμία Βέικου & Κατερίνα Γεωργούδη/Μακ. Λέσχη.

• Παμπαίδες (U-13): Βαγγέλης Τσιαλίκης/Μακ. Λέσχη (νικητής στον τελικό 10/6 του Γιόσερ Φόγκελ/Σπόρτιγκ Πυλαίας), 3οι Αλέξανδρος Γεωργούδης/Μακ. Λέσχη & Κώστας Τόλης/Αθλ. Ακαδ. Ιωαννίνων.

• Παγκορασίδες (U-13): 1η Θεοδώρα Μολυβίδου/Μακ. Λέσχη, 2η Στέλλα Κωστίδου/Π. Μελάς Φλώρινας.

Keywords
Τυχαία Θέματα