Καζίμ, το ταλέντο πολλές φορές δεν είναι αρκετό

Χαίρετε κύριοι

Λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει στην Ελλάδα, η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι υπερβολικά φτωχή και ελάχιστες ομάδες έχουν ενισχυθεί.

Το γεγονός αυτό έχει και τα καλά του καθώς το τηλέφωνο στον μάνατζερ πλέον είναι ακριβό και ασύμφορο οπότε αναγκαστικά οι διοικήσεις ασχολούνται με το τι συμβαίνει στο προπονητικό τους κέντρο. Πέρα από τον ανταγωνισμό που έχει αυξηθεί και πλέον δεν υπάρχουν αναμετρήσεις με προκαθορισμένο αποτέλεσμα, το ενδιαφέρον έχει

αυξηθεί λόγω των νέων παικτών που αγωνίζονται και την ελληνοποίηση των ομάδων.

Είναι δεδομένο πως η μόνη ομάδα που έχει τη δυνατότητα να ενισχυθεί πραγματικά είναι ο Ολυμπιακός. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγω που οι ομάδες μας αργούν να κάνουν τις χειμωνιάτικες μεταγραφές. Η αλλαγή της μεταγραφικής περιόδου από Δεκέμβριο που ήταν παλαιότερα σε Ιανουάριο έχει ήδη κάνει δυσκολότερη την ενίσχυση στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο. Αν ένας σύλλογος θέλει πραγματικά να βοηθηθεί το σωστό θα είναι να κλείσει τον ποδοσφαιριστή την περίοδο των εορτών, να τον έχει στο προπονητικό κέντρο με το νέο έτος, οπότε μέσα στον Ιανουάριο να του δώσει παιχνίδια.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποια θα είναι η χρησιμότητα ενός ποδοσφαιριστή αν έρθει τώρα στη χώρα μας καθώς το Ελληνικό πρωτάθλημα θέλει 11 αγωνιστικές και είναι δεδομένο πως για να ενταχθεί ένας αθλητής σε ένα σύνολο και να μπορέσει να προσφέρει θέλει ένα διάστημα προσαρμογής.

Ο Τέννες για παράδειγμα, μέσα στο άγχος του για αποτέλεσμα την περασμένη Κυριακή, έριξε στα Γιάννενα τον Ονουάτσι, έκανε και το σταυρό του, αλλά ο συμπαθής πρώην παίκτης της Καβάλας ήταν φανερά εκτός κλίματος. Έπαιξε 67 λεπτά και όσο και αν φαίνεται παράξενο τελείωσε το παιχνίδι χωρίς να έχει ούτε μία σωστή πάσα (στις 5 που επιχείρησε σύμφωνα και με τη στατιστική του αγώνα). Δείγμα πως η ενσωμάτωση σε ένα ρόστερ δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Κάποτε οι μεταγραφές βοηθούσαν πολύ αλλά θυμίζω πως οι παίκτες ερχόντουσαν Δεκέμβρη.

Ο Ολυμπιακός που έχει ισχυρή διοίκηση και μπροστά του, την Ευρωπαϊκή πρόκληση αλλά και την ανάγκη του να κατακτήσει το πρωτάθλημα θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει έγκαιρα για την ενίσχυσή του. Έστω και καθυστερημένα έκανε δύο σοβαρές επιλογές που έχουν πιθανότητες να του βγουν. Ο 34χρονος Κάρολ είναι λογική λύση καθώς οι ερυθρόλευκοι βάζουν στο ρόστερ τους έναν έμπειρο τερματοφύλακα με παραστάσεις που έχει πολύ όρεξη για δουλειά, ενώ αν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Καζίμ, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με προοπτικές που μένει όμως να δούμε την κατάστασή του, αλλά και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Για να είμαι ειλικρινής, δεν παρακολουθώ στενά το Τουρκικό πρωτάθλημα.

Οι εικόνες μου από τον Καζίμ Ρίτσαρντς περιορίζονται στο Euro του 2008 και το εξάμηνο που έπαιξε σαν δανεικός στην Τουλούζ. Ο Καζίμ ήταν στις τρεις αλλαγές που είχε κάνει ο Τερίμ στο παιχνίδι με τη Τσεχία που το γύρισε από 0-2 σε 3-2 στα τελευταία 15 λεπτά και πήρε την πρόκριση στους 8. Και στα δύο παι

Keywords
Τυχαία Θέματα