Κατίδης: «Ονειρευόμαστε το τρόπαιο»

Φαίνεται πως η πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων έχει ανοίξει την… όρεξη των παικτών της Εθνικής, καθώς όπως υποστήριξε ο Γιώργος Κατίδης στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA όνειρο είναι η κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Πορτογαλία και σε δηλώσεις του στο site της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, τόνισε πως ανυπομονεί για τον ημιτελικό της Πέμπτης κόντρα στην Αγγλία, αλλά

και την συνεργασία του με τον Γιάννη Γιαννιώτα.

Αρχικά, ο νεαρός ποδοσφαιριστής, ανέφερε: «Κερδίσαμε, γιατί να μη χαμογελάμε; Είχα να δεχτώ τόσα μηνύματα και τηλεφωνήματα από τα γενέθλιά μου. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Είμαι τόσο χαρούμενος που ανυπομονώ για τον ημιτελικό της Πέμπτης».

Και συνέχισε: «Το μόνο που μετράει είναι πως νικήσαμε. Όλοι το λένε αυτό, σωστά; Τέλος πάντων, είναι δουλειά μου να βρίσκομαι στις φάσεις και να κάνω ό,τι μπορώ για να σκοράρω. Κόντρα στην Πορτογαλία όλα δούλεψαν εξαιρετικά».

Αναφορικά με τη σχέση που έχει με τον Γιάννη Γιαννιώτα, υποστήριξε: «Είμαστε μαζί από παιδιά στο σύλλογό μας και στις εθνικές ομάδες. Μπορούμε να συνεργαστούμε με κλειστά τα μάτια στις προπονήσεις. Είναι πολύ εύκολο για εμάς να μαντέψουμε ο ένας τις κινήσεις του άλλου».

Όσον αφορά στο κακό ξεκίνημα της Εθνικής και την ήττα από την Ισπανία, σχολίασε: «Έχουμε τη φήμη πως χάνουμε πάντα το πρώτο παιχνίδι στις μεγάλες διοργανώσεις. Ήμασταν αγχωμένοι, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Είμαστε η ίδια ομάδα εδώ και πέντε χρόνια και γνωρίζουμε πως να διαχειριστούμε τις καταστάσεις. Η πρόοδός μας στο τουρνουά το αποδεικνύει».

Για τον αγώνα με την Αγγλία, δήλωσε: «Τους έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και γνωρίζω πως συνήθως έχουν εξαιρετικές ομάδες, που δύσκολα τις νικάς. Επίσης, ξέρω πως δε θα μας υποτιμήσουν. Τακτικά θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι».

Τέλος για το ενδεχόμενο κατάκτησης του τροπαίου από την Εθνική Νέων, ο Έλληνας διεθνής, είπε: «Ο προπονητής μάς δείχνει μία φωτογραφία του τροπαίου σχεδόν κάθε μέρα για να μας δίνει κίνητρο. Πραγματικά έχουμε αρχίσει να ονειρευόμαστε πως θα το πάρουμε για να είμαι ειλικρινής. Απέχουμε μόνο ένα παιχνίδι από τον τελικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα