Καρφάκι δεν τους καίγεται

Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι μέτοχοι στην νιρβάνα τους. Σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην κινδυνεύει το δικό τους μαγαζί. Οι τελευταίες ημέρες, με την ΑΕΚ να ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί, χαρακτηρίζονται από την απάθεια αυτών που θα έπρεπε να ασχολούνται νυχθημερόν με τα προβλήματα της...

Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν επί ημέρες ο Δημητρέλος να τους εκθέτει δημόσια λέγοντας πως δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν (τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά) και ουδείς συγκινείται. Κανείς δεν κάνει τον κόπο έστω να πάρει τηλέφωνο τον

"κασκαντέρ" που μπήκε μπροστά για να τους βγάλει από την δύσκολη θέση και να του πει, πως είναι εδώ. Κι όλα αυτά, λίγες μόνο ώρες πριν από μια κρίσιμη καμπή της νεότερης "κιτρινόμαυρης" ιστορίας.

Η αφασία με την οποία αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ οι μέτοχοι της, είναι πρωτοφανής. Νομίζω πως άπαντες συνειδητοποίησαν πλέον, πως τα λόγια του Νικολαϊδη για να καθαρίσουν τα χρέη τους και να φύγουν, ήταν απλά όχημα για να λύσουν εσωτερικά τους προβλήματα. Να απαντήσουν οι μεν στον διαχειριστικό έλεγχο που έκαναν πριν από ενάμιση χρόνο οι δε. Να βρουν ποιος φταίει περισσότερο και ποιος λιγότερο στην καταστροφή.

Αυτό που δεν φαίνεται ουδόλως να τους απασχολεί είναι πως θα σωθεί η ΑΕΚ. Ο καθείς έκανε τη κίνηση του, είπε τη πρόταση του - κι ας είναι ανεφάρμοστη ή άνευ σημασίας - και περιμένει τους άλλους. Ο ένας περιμένει τον άλλο και κανείς δεν κάνει κίνηση. Και η ΑΕΚ βαδίζει στον γκρεμό. Η ξεφτίλα με τα εισιτήρια ήταν ένα σαφέστατο μήνυμα ξεπεσμού, αλλά κανείς δεν δείχνει πως συγκινείται.

Το ένστικτο του μου με οδηγεί στην εκτίμηση, πως όλα αυτά γίνονται βάσει σχεδίου. Ακόμα και αυτοί οι μέτοχοι, δεν θα μπορούσαν να συμπεριφέρονται έτσι στην ομάδα αν δεν είχαν κάτι κατά νου.

Ενδεχομένως αυτό να είναι να εμφανιστούν έπειτα από λίγο καιρό ως ήρωες και με τις μικρότερες δυνατές απαιτήσεις να περάσουν όσα θέλουν.

Δεν μπορώ να πιστέψω, πως αδιαφορούν τόσο επειδή απλά είναι βουτηγμένοι στους εγωισμούς τους.

Η ΟΥΕΦΑ δεν είναι "μπαμπούλας". Οι παίκτες δεν μπορεί να είναι μοχλοί πίεσης. Η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει, να βρει λύσεις. Δηλαδή, λεφτά και σχέδιο. Ο,τι από τα δύο λείπει, η ζημιά είναι μεγάλη και δεν διορθώνεται. Γενναίες αποφάσεις και στρατηγικό σχεδιασμό απαιτεί πλέον η ομάδα, αλλά και μετόχους που έστω θα τη νοιάζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα