Καρδιά φτιαγμένη από Σιδεράκη! (photos)

Ένα άπειρο παιδί, ο Γιάννης Σιδεράκης, νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι τους πολύ πιο έμπειρους Καραγκούνη και Λέτο κι ο Πανιώνιος βρήκε ζωή στα μαύρα τα μεσάνυχτα! Οι Κυανέρυθροι επικράτησαν 4-3 του Παναθηναϊκού στα πέναλτι στη Νέα Σμύρνη (0-0 κ.α. και παράταση) και πήρε το εισιτήριο

για τους «8» του Κυπέλλου!

Τόσο ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, που χρειάστηκε να φτάσουμε κοντά στα.. μεσάνυχτα για να γίνει γνωστό ποιος από τους Πανιώνιο και Παναθηναϊκό θα συνέχιζε στον δεύτερο τη τάξει θεσμό. Επειτα από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, ένα εξαιρετικό δεύτερο χωρίς γκολ και τριάντα λεπτά αγωνίας στην παράταση, ο αγώνας ανάμεσα σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι Κυανέρυθροι έφτασαν μια ανάσα από τον αποκλεισμό, ωστόσο ο Σιδεράκης τους κράτησε ζωντανούς αποκρούοντας την εκτέλεση του Λέτο. Κι από τη στιγμή που ο Μπιάρμσιρ βρήκε δοκάρι στο έκτο πέναλτι, ο Ομο δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Σούπα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε να μην ξεκουράσει τους Σιμάο και Λέτο, όπως επίσης να χρησιμοποιήσει επιθετικό κορυφής (Τοτσέ) και τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας, αφήνοντας τον Μαρίνο στον πάγκο και βάζοντας ως δεξιό μπακ τον Βύντρα. Ο Ακης Μάντζιος, από την πλευρά του, δεν επεφύλασσε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη στο αρχικό σχήμα, με εξαίρεση ίσως τη χρησιμοποίηση του Αμπντουλαγιέφ.

Αμφότεροι οι προπονητές είδαν τις ομάδες τους άνευρες σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο. Ο μεν Πανιώνιος μπήκε αρκετά ορεξάτος στο παιχνίδι, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Ρόβα στο 5’ δεν απείλησε καθόλου τον Καρνέζη. Ειδικά μετά το 20’ οι γηπεδούχοι έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή κυρίως λόγω βιασύνης και παρά τις καλές του κινήσεις στον χώρο, ο Κούτσι δεν αξιοποιήθηκε σε καμία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, πήρε τα πάνω του έπειτα από ένα νεκρό πρώτο δεκαπεντάλεπτο, εντούτοις κι αυτός δεν έφτιαξε καθαρές ευκαιρίες. Δύο αδύναμα πλασέ των Τοτσέ και Λέτο στο 22’ και στο 24’ αντίστοιχα τα εξουδετέρωσε με ευκολία ο Σιδεράκης και η μόνη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε στο 35’ όταν από σέντρα του Βύντρα, ο Ζέκα έπιασε με τη μία το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Για τους «πράσινους», η απουσία του Κατσουράνη από τη μεσαία γραμμή είχε εμφανή αντίκτυπο στην ανάπτυξη, ενώ στις λίγες φορές που ο Παναθηναϊκός βρήκε ανοιχτή άμυνα, ο Τοτσέ δεν βοήθησε με ις κινήσεις τους συμπαίκτες του.

Ενδεικτική του ότι ο Ισπανός ήταν έξω από τα νερά του η φάση του 40’ όταν αντί να προσπαθήσει να απειλήσει έπειτα από πάσα του Λέτο, προτίμησε να πέσει μέσα στην περιοχή. Ο Κάκος ορθώς δεν είδε παράβαση του Κβιρκβέλια και τιμώρησε τον επιθετικό του «τριφυλλιού» με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Με αυτά και με αυτά, οι λογαριασμοί έμειναν ανοιχτοί για το δεύτερο ημίχρονο.

Άλλο ματς…

Ευτυχώς για όλους, το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ασορτί με το πρώτο και τον καιρό, κρύο δηλαδή. Τουναντίον… Ο Πανιώνιος μπήκε αρκετά δυνατά και μέσα σε ένα 15λεπτο ανησύχησε σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις την

Keywords
Τυχαία Θέματα