Κάπου σε ξέρω…

Με την κλήρωση των μπαράζ πρόκρισης να είναι γνωστή, το Onsports σας παρουσιάζει τις παραδόσεις μεταξύ των ομάδων.

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ

Στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές. Η παράδοση είναι μοιρασμένη για τις δύο ομάδες, καθώς έχουν από μία νίκη και δύο ισοπαλίες, με τους Τούρκους να έχουν το… πάνω χέρι από άποψη ψυχολογίας, καθώς στην τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση πήραν και την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2008.

Στις 20 του Ιούνη οι

δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας. Εκεί στο 119’ οι Κρόατες πήραν το προβάδισμα και ουσιαστικά την πρόκριση, αλλά στην τελευταία φάση, η Τουρκία ισοφάρισε και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί οι γείτονές μας, ήταν αρκετά πιο ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη με 3-1 και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου ηττήθηκαν από την Γερμανία.

Αρκετά χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 1996, για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αγγλίας στην φάση των ομίλων η Κροατία, είχε επικρατήσει με 1-0 αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Τούρκους.

Κατά τα άλλα οι άλλες δύο αναμετρήσεις, αφορούσαν φιλικά παιχνίδια, όπου το κίνητρο ήταν σαφώς μικρότερο. Έτσι το 1997 οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, ενώ επτά χρόνια αργότερα στο Ζάγκρεμπ, το τελικό αποτέλεσμα ήταν στο 2-2.

ΕΣΘΟΝΙΑ – ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Το… απόλυτο αφεντικό είναι η Ιρλανδία στις αναμετρήσεις της με την Εσθονία στο παρελθόν. Βέβαια, το δείγμα δεν είναι και αρκετά μεγάλο, καθώς οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόλις δύο φορές. Σε αυτές όμως οι Βρετανοί ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη χωρίς μάλιστα να δεχτούν και γκολ.

Ήταν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 όταν οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους ομίλους. Η Ιρλανδία είχε καταφέρει να πάρει την πρόκριση στα τελικά, και μεγάλο ρόλο σε αυτό, είχαν παίξει οι δύο νίκες της με 2-0 εντός και εκτός έδρας απέναντι στην Εσθονία.

ΒΟΣΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Δεν έχουν περάσει δύο χρόνια από τη στιγμή που Βοσνία και Πορτογαλία συναντήθηκαν για τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τότε οι Πορτογάλοι εμφανίστηκαν πιο ψύχραιμοι και με δύο νίκες πήραν την πρόρκιση. Αρχικά στην Ζένιτσα φιλοξενήθηκαν από τους Βόσνιους, και ένα τέρμα του Ραούλ Μεϊρέλες στο 56’ ήταν αρκετό για να τους δώσει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης.

Στον επαναληπτικό του «Ντα Λουζ» λίγες ημέρες αργότερα, ένα γκολ του Μπρούνο Άλβες στο 31’ έδειχνε να καθαρίζει την πρόκριση για τους Ίβηρες. Από εκεί και πέρα όμως οι Βόσνιοι πίεσαν ασφυκτικά και είχαν τρία δοκάρια για να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν την πρόκριση. Το τελικό 1-0, όμως έδωσε την πρόκριση στους Πορτογάλους, με την Βοσνία να αναζητά… εκδίκηση.

ΤΣΕΧΙΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Από το 2006 και ύστερα υπάρχει η εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου και όπως είναι λογικό δεν υπάρχει παράδοση με την Τσεχία. Οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις θα είναι οι πρώτες για τις δύο ομάδες και έτσι θα… γεννηθεί μία νέα παράδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα