Κακλαμανάκης: «Η κατάσταση της Ελλάδας με προκαλεί»

Ο βετεράνος ιστιοπλόος Νίκος Καλαμανάκης ξεκινά σε λίγες ώρες το νέο του εγχείρημα, τον Διάπλου του Αιγίου και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν και πάλι στις θάλασσες.

«Αυτό που πρεσβεύω είναι η αξιοπρέπεια της προσπάθειας και όχι το αποτέλεσμα και μοιράζομαι την προσπάθειά μου με άλλους ανθρώπους στο ίδιο πέλαγο σκέψης. Το Αιγαίο δεν πρέπει ποτέ να λες ότι το ξέρεις, αλλά να το σέβεσαι και αυτό θα προσπαθήσω. Θα είμαι στο νερό σχεδόν στις 9 ώρες καθημερινά και θα επισκεφθώ έξι σχολεία

στους ενδιάμεσους σταθμούς», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σέντρα 103,3».

Τι θα πει στα παιδιά που θα δει στα σχολεία: «Το μόνο που μπορώ να πω στα παιδιά είναι ότι αξίζει να προσπαθούν και να ονειρεύονται και ότι αξίζει να επενδύσεις στα απλά πράγματα στις απλές αξίες. Στην αξία που έχει ένα ποτήρι νερό όταν έχει κουραστεί»

Για το τι τον ωθεί να φτάνει στα άκρα: «Η κατάσταση της Ελλάδας με προκαλεί να κάνω περισσότερα. Το σώμα μου δεν με ακολουθεί, αλλά ψυχικά και εγκεφαλικά είμαι πιο δυνατός από ποτέ αντλώ δύναμη από τους ανθρώπους και αυτό με κάνει να ζητώ από πού δεν μπορώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα