Και τα καλύτερα έρχονται…

Είναι στοιχείο πολύ μεγάλης ομάδας και λαμπρής ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας αυτό που γίνεται στον Παναθηναϊκό. Πολύ απλά, ένα σύνολο που βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας βγάλει τέτοιο πρόγραμμα, μη χάνοντας στο… κάστρο του αιωνίου και μοναδικού όπως φαίνεται συνδιεκδικητή του τίτλου, θα μπορούσε να είναι δίχως άλλο ικανοποιημένο.

Αλλά στον Παναθηναϊκό, συνεχίζουν να δουλεύουν, συνεχίζονται να σκέφτονται και να πράττουν ταπεινά και με το κεφάλι χαμηλά. Οι δηλώσεις το δείχνουν αυτό. Οι περισσότεροι στάθηκαν στο γεγονός ότι η εικόνα της ομάδας θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μπράβο τους και πάμε

παρακάτω…

Το ντέρμπι πέρασε λοιπόν. Και πέρασε με τον Παναθηναϊκό να μην χάνει, με τον Παναθηναϊκό να έχει πικρή γεύση, επειδή αν ο Λέτο έκανε το 0-2, όλα θα είχαν τελειώσει. Συγγνώμη κιόλας, αλλά η υπεροχή του Ολυμπιακού ακολούθησε το γκολ και το δοκάρι των «πράσινων». Οπότε, η πίκρα μένει για την συγκεκριμένη φάση.

Κι επειδή για τον Καπίνο που ήταν γίγαντας αγωνιστικά και σε θέμα τσαμπουκά, ή για τον Ζέκα που έχει αποδειχθεί λίρα εκατό, ή για τον Κουίνσι που συνεχίζει να εντυπωσιάζει, τα έχετε διαβάσει, εμείς θα σταθούμε στο από εδώ και πέρα.

Με τα δεδομένα να έχουν ως εξής. Ο Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή, δύο βαθμούς από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Έχει βγάλει ένα τρομερά δύσκολο πρόγραμμα, καθώς πέρα από τα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, έχει περάσει από έδρες όπως είναι η Ξάνθη και ο Ατρόμητος. Αυτά… έσβησαν λοιπόν. Τι ακολουθεί; Ένα σαφώς πιο βατό πρόγραμμα και τρεις επιστροφές ποδοσφαιριστών που θα κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα. Ειδικά με τον τρόπο που έχει «χτιστεί» αυτή η ομάδα.

Νίνης και Χριστοδουλόπουλος θα δώσουν υπερπολύτιμες λύσεις, στον δεύτερο γύρο. Επιπρόσθετα, ο μοναδικός επιθετικός που δείχνει να ταιριάζει… γάντι στο σύστημα και στην φιλοσοφία του Παναθηναϊκού, ο Ρούντολφ, ίσως να μπορεί να παίξει ακόμη και στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ.

Κατά συνέπεια, αυτόματα οι «πράσινοι» θα έχουν πιο πολλές λύσεις, πιο αξιόπιστο ρόστερ, διατηρώντας την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα, το άριστο κλίμα στα αποδυτήρια και φυσικά, έχοντας κερδίσει πλέον την ψυχολογία ότι όχι απλά μπορούν να πάρουν τον τίτλο, αλλά ίσως και πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμεναν. Με λίγα λόγια, γι’ αυτή την ομάδα τα καλύτερα έρχονται.

Και προσοχή, δεν βάζουμε στο τραπέζι υποθετικά πράγματα, αλλά ρεαλιστικά δεδομένα. Γιατί το να ονειρευτούμε μεταγραφάρες και λεφτά με… ουρά από τον πρίγκιπα, είναι ωραίο αλλά όχι σίγουρο. Πάμε στα… σίγουρα λοιπόν. Και τα σίγουρα θέλουν τον Παναθηναϊκό να μπορεί να ανταπεξέλθει, να μπορεί να σταθεί όρθιος, να μπορεί να πάρει τον τίτλο, να μπορεί να «γεμίσει» τον κόσμο του με το ποδόσφαιρο που αποδίδει.

Κλείνοντας, δύο πράγματα για την διαιτησία. Όλοι στέκονται στους βοηθούς, καθώς το φάουλ που υποδεικνύει ο δεύτερος στο 95’ και το οφσάιντ που δεν υποδεικνύει ο πρώτος πάνω στον Τζιμπούρ στο πρώτο μέρος, είναι κραυγαλέα λάθη. Όμως, κανείς δεν σχολιάζει τον Γιάχο. Ο οποίος δεν έχει βγάλει μαρς κόκκινη στον Αβραάμ, για μαρκάρισμα

Keywords
Τυχαία Θέματα