«Καμπάνες» σε Giroux και Klesla

04:29 8/5/2012 - Πηγή: OnSports

Δύο τιμωρίες μίας αγωνιστικής μοίρασε η πειθαρχική επιτροπή του NHL και άλλα νέα από τον «κόσμο» του χόκεϊ επί πάγου.

Το αντικανονικό χτύπημα του Claude Giroux στον Danius Zubrus των Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς προκάλεσε ποινή μίας αγωνιστικής. Ο πρώτος σκόρερ των Φιλαδέλφεια Φλάιερς θα απουσιάσει από το πέμπτο ματς της ημιτελικής σειράς της Ανατολής, ενώ η ομάδα του είναι πίσω με 3-1 νίκες. Άλλωστε

η πρόθεσή του για βίαιο μαρκάρισμα σε βάρος του Λιθουανού αντίπαλού του ήταν φανερή, αν και ο Zubrus δεν τραυματίστηκε.

Παράλληλα, ο Rostislav Klesla των Φίνιξ Κογιότες δέχθηκε την ίδια τιμωρία. Μοιραία θα απουσιάσει από το αποψινό (ξημερώματα 08/05, 05:00) παιχνίδι των Φίνιξ Κογιότες με τους Νάσβιλ Πρέντατορς.

Νέο συμβόλαιο σε Gillis

Επεκτάθηκε η συνεργασία των Βανκούβερ Κανάκς με τον GM, Mike Gillis. Ο πρόωρος αποκλεισμός από τα φετινά playoffs δεν διέκοψε την τετραετή πορεία του Gillis στον καναδικό σύλλογο. Άμεσες προτεραιότητες του αποτελούν τα συμβόλαια των Roberto Luongo (τερματοφύλακα) και Alain Vigneault (προπονητή).

Πώληση των Κογιότες

Ενώ εξελίσσεται η πορεία τους στα playoffs, οι Φίνιξ Κογιότες φαίνεται πως θα αλλάξουν επιτέλους ιδιοκτήτη. Εντός των επόμενων ωρών ή ημερών αναμένεται η ανακοίνωση της μεταφοράς των μετοχών στον Greg Jamison, πρώην πρόεδρο των Σαν Χοσέ Σαρκς. Θυμίζουμε πως οι «λύκοι» αναζητούν νέα διοικητική λύση τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν αποκλείεται η μεταφορά της ομάδας σε άλλη πόλη της Βόρειας Αμερικής. Θυμίζουμε πως το NHL έχει αναλάβει τη διαχείριση των Κογιότες.

Παγκόσμιο

Ο Καναδάς εκμεταλλεύτηκε την απρόσμενη ήττα των Η.Π.Α. από τη Σλοβακία και βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου του Ελσίνκι. Παρακάτω οι τωρινές βαθμολογίες των δύο γκρουπ του παγκοσμίου πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1. Καναδάς 7 (3 αγ.)
2. Ελβετία 6 (2 αγ.)
3. Φινλανδία 6 (2 αγ.)
4. Η.Π.Α. 5 (3 αγ.)
5. Σλοβακία 3 (3 αγ.)
6. Γαλλία 3 (3 αγ.)
7. Λευκορωσία 0 (2 αγ.)
8. Καζακστάν 0 (2 αγ.)
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1. Σουηδία 9 (3 αγ.)
2. Ρωσία 6 (2 αγ.)
3. Τσεχία 5 (3 αγ.)
4. Λετονία 3 (2 αγ.)
5. Γερμανία 3 (2 αγ.)
6. Ιταλία 2 (2 αγ.)
7. Δανία 1 (3 αγ.)
8. Νορβηγία 1 (3 αγ.)

Keywords
Τυχαία Θέματα