Ίβκοβιτς: «Παράδειγμα για όλη την Ευρώπη ο Ολυμπιακός»

Η ολοκληρωτική ανανέωση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, με τους πολλούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεσή του, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλη την Ευρώπη.

Όπως ανέφερε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη σερβική ιστοσελίδα novosti.rs: «Αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι οποίοι έχουν αμελήσει να δουλεύουν με νεαρούς παίκτες. Αντ’ αυτού, βλέπουμε να προτιμούν μέτριους Αμερικανούς. Δεν είναι όπως παλιά, όταν

έπαιρνες παίκτες όπως ο Μπο Μακ Κάλεμπ, από τους οποίους μπορούσαν να μάθουν και οι παίκτες και οι προπονητές». Είπε ακόμα…

Για τις αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού: «Αρκεί να πούμε πως σε αυτή την ομάδα δεν υπάρχει κανένας παίκτης που να έπαιξε στο Final 4 του Παρισιού, το 2010. Κανείς στην ιστορία του αθλητισμού δεν έχει καταφέρει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξει ολοκληρωτικά το ρόστερ του και να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Εξαιτίας των οικονομικών δεδομένων και της μείωσης του μπάσκετ η επιτυχία μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη».

Για το εάν είναι η καλύτερη ομάδα που έχει κοουτσάρει: «Αυτό δεν είναι το αριστούργημά μου. Η πρώτη θέση αξίζει στους παίκτες, που ωρίμασαν τόσο γρήγορα. Σίγουρα, η κατάκτηση της Ευρωλίγκας έρχεται ως επιβράβευση της καλής δουλειάς μου. Από το 1997 και μετά ο Ολυμπιακός είχε κι άλλες, πολύ καλύτερες ομάδες, που απλώς δεν κατάφεραν να επαναλάβουν την επιτυχία».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έχασε τον τίτλο αν και βρέθηκε να κερδίζει με 19 πόντους: «Τι να πω, έτσι είναι το μπάσκετ. Τόσο ο Κρστιτς όσο και ο Τεόντοσιτς έπαιξαν σωστά, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ωστόσο, δεν μπορώ να συμφωνήσω με την κριτική που έγινε για το παιχνίδι του αντιπάλου. Ο προπονητής τους, πάντως, ήθελε τάιμ άουτ ύστερα από κάθε πόντο μας στις αντεπιθέσεις, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην έχει άλλο».

Για τη συνέχεια: «Μας περιμένουν οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος. Μετά, θα δούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα