Ιακωβάκης: «Πρώτα το Ευρωπαϊκό»

Το πρώτο εμπόδιο που έχει βάλει στόχο να περάσει ο Περικλής Ιακωβάκης είναι ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, και για τους Ολυμπιακούς… βλέπουμε.

Ο νικητής του 2006 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Γκέτεμποργκ στα 400 μ. εμπόδια, έχει θέσει ως προτεραιότητα την εφετινή διοργάνωση του Ελνσίνκι (27/6-1/7).

«Ο στόχος για την τρέχουσα σεζόν είναι 100% το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Μέχρι στιγμής όλα εξελίσσονται απόλυτα ικανοποιητικά. Με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, η πρώτη κούρσα της χρονιάς θα γίνει

στο διασυλλογικό πρωτάθλημα», είπε ο αθλητής της Δωδώνης Ιωαννίνων.

Με την προπονήτριά του Μαίρη Σωτηρακοπούλου αλλάζει τακτική εφέτος αφού το περυσινό πάθημα έγινε μάθημα: «Η περσινή ήταν μια καταραμένη σεζόν. Προκειμένου να αποφύγω τραυματισμούς έγιναν κάποια προπονητικά λάθη, που έφεραν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλαμε. Πλέον έχουμε επιστρέψει στο παλιό καλό μοντέλο με, μικρές τροποποιήσεις καθώς πλέον δεν είμαι παιδί. Μέχρι εδώ όλα πηγαίνουν πολύ καλά, μη ξεχνάμε όμως πως ο μοναδικός κριτής είναι το χρονόμετρο». Και θα αργήσουν ακόμη οι αγώνες αφού το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του αρχίζει την 1η Απριλίου στην Κύπρο.

Αναπόφευκτη η αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: «Προφανώς και σκέφτομαι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ομως αυτό που προέχει είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να είσαι στο Ελσίνκι να κάνεις δύο ή τρεις κούρσες, ανάλογα πόσες θα είναι στο πρόγραμμα και αν είναι δυνατόν να κερδίσεις. Το Λονδίνο θα ακολουθήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα