Η τραγωδία του Γιάροσλαβ οφείλεται σε λάθος πιλότου

Στις 7 Σεπτεμβρίου ξεκληρίστηκε η ομάδα χόκεϊ επί πάγου, Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ, αφού έχασαν την ζωή τους σχεδόν όλοι οι αθλητές, όταν έπεσε το αεροσκάφος, με το οποίο επέστρεφαν στην έδρα τους.

Πλέον, αποκαλύφθηκε έρευνα των ρωσικών αρχών, η οποία αφορά τις συνθήκες του τραγικού ατυχήματος. Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, ο ένας από τους δύο πιλότους ενεργοποίησε λανθασμένα τα φρένα και στην συνέχεια έχασε τον έλεγχο του αεροπλάνου, όταν προσπάθησε να το επαναφέρει σε σωστή τροχιά.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα

καταγράφηκε η συντριβή, στην οποία έχασαν την ζωή τους 36 παίκτες της ομάδας και μέλη του τεχνικού επιτελείου. Ο μοναδικός που επέζησε της ίδιας της συντριβής υπέκυψε στα τραύματά του λίγες μέρες αργότερα και ολοκλήρωσε το «μαύρο» σκηνικό στην παγκόσμια κοινωνία του αθλήματος.

Είτε ευσταθούν οι έρευνες των Ρώσων, είτε όχι, τα δεδομένα δεν θα αλλάξουν. Ωστόσο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η αρμόδια λίγκα έχει εντείνει τις προσπάθειες της για την ασφάλεια των ομάδων, όταν αυτές πραγματοποιούν τα μεγάλα ταξίδια από την μία πόλη στην άλλη με αεροπλάνα.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα