Η πιο επικίνδυνη αποστολή!

Ο αυριανός επαναληπτικός του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ, αποτελεί το πιο δύσκολο φετινό παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους», παρότι παίζουν στην έδρα τους μπροστά στους 30.000 οπαδούς τους που για μία ακόμη φορά θα δημιουργήσουν καυτή ατμόσφαιρα.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η ουκρανική ομάδα με το -περίσσιο- λάτιν ταπεραμέντο, είναι χαμένη από χέρι, αφού ηττήθηκε στην έδρα της και πλέον θα έρθει να διεκδικήσει την πρόκριση σε ένα από τα ισχυρότερα «κάστρα» της Ευρώπης και κόντρα σε έναν σούπερ φορμαρισμένο

αντίπαλο.

Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική και η ρεβάνς κρύβει μεγάλες παγίδες για μια σειρά από πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πρώτα απ’ όλα η Μέταλιστ είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα που αποδίδει καλύτερα εκτός έδρας, επειδή οι παίκτες της από τη μέση και μπροστά είναι... σαΐτες, με εξαιρετική τεχνική και αλλάζουν συνεχώς θέση για να μπερδέψουν την αντίπαλη άμυνα.

Η Μέταλιστ δεν έχει τίποτα να χάσει στην αυριανή αναμέτρηση, παρά μόνο να κερδίσει. Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Μάρκεβιτς, θεωρείται από τη συντριπτική πλειοψηφία καταδικασμένη, οπότε οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν ελεύθερα κι ό,τι βγει!

Κάτι που σημαίνει πως θα έχουν επιθετικές τάσεις από το ξεκίνημα του αγώνα, ώστε να υπερασπιστούν τις όποιες ελπίδες τους, ενώ δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα το αν θα δεχθούν γκολ, αφού και στη μία και στην άλλη περίπτωση, χρειάζονται δύο γκολ τέρματα να προκριθούν.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι το αν θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να διαχειριστεί σωστά κι αυτό το παιχνίδι, χωρίς με το λιγότερο δυνατό ρίσκο. Οι μεσοεπιθετικοί της Μέταλιστ δεν πρέπει να βρουν ούτε… τετραγωνικό του γηπέδου άδειο και χωρίς επιτήρηση. Επίσης, δεν θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να παίξουν γρήγορα στην κόντρα, αφού λόγω της ικανότητας που έχουν στο «ένας με έναν» ο Τάισον και η παρέα του, μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν αριθμητική υπεροχή.

Κόντρα, λοιπόν, στην ορμή των φιλάθλων, η ομάδα του Βαλβέρδε θα πρέπει να «μετρήσει» σωστά όλες τις παραμέτρους του παιχνιδιού, να είναι «δεμένη» στην άμυνα και στο κέντρο, προκειμένου να μη δώσει δικαιώματα και να χτυπήσει στις καλές της στιγμές επιθετικά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως κάπως έτσι κύλησε και η ρεβάνς με τη Ρούμπιν, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός κινδύνευσε. Χρειάστηκε να κάνει το παιχνίδι της ζωής του ο Ρόι Κάρολ για να διατηρηθεί το «χρυσό» 1-0 και να εξασφαλιστεί η πρόκριση στους «16».

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι -πιο… ψαγμένοι ίσως- που πιστεύουν ότι σε αγώνες όπως ο αυριανός, καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Από το να περιμένουν δηλαδή οι «ερυθρόλευκοι» την ουκρανική ομάδα να κάνει παιχνίδι, είναι προτιμότερο να παίξουν φουλ επίθεση και να την κλείσουν στα καρέ της! Να εκμεταλλευθούν τις αδυναμίες της, καθώς όσες φορές πίεσε ο Ολυμπιακός ψηλά στο ματς του Χάρκοβο, οδήγησε τους αντιπάλους σε εύκολα λάθη, απόρροια των οποίων ήταν και το γκολ του Φουστέρ.

Σε περίπου 24 ώρες θα γνωρίζουμε ποια τακτική θα επιλέξει ο Βαλβέρδε και αν θα τον δικαιώσει. Το

Keywords
Τυχαία Θέματα