Η ιστορία ενός… πανό

Την Κυριακή (12/2) η Αθήνα τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο μια φωτιά αποκάλυψε σε ένα ξεχασμένο μπαούλο ένα… ιστορικό πανό του Αιολικού, 20 ετών.

Την παράξενη ιστορία του πανό φιλοξενεί ένα οπαδικό blog του Αιολικού, ενώ το εν λόγω πανό αναμένεται να συντροφεύει την ομάδα σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι από εδώ και πέρα…

Αναλυτικά το κείμενο που αναρτήθηκε:

''Και ο θεός είναι

ΑΙΟΛΙΚΟΣ''. Αυτή η έκφραση ταιριάζει απόλυτα και έχει να κάνει με την ανακάλυψη ενός ιστορικού πανό. Όλοι θυμόμαστε τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας που είχαν να κάνουν με την ψήφιση του μνημονίου 2. Μετά την ειρηνική διαδήλωση οι ''γνωστοί - άγνωστοι'' τα έκαναν γυαλιά καρφιά και κυριολεκτικά η Αθήνα παραδόθηκε στις φλόγες. Έτσι λοιπόν σε ένα κατάστημα της οδού Αθηνάς και συγκεκριμένα σε διπλανό δημόσιο κτίριο ξέσπασε πυρκαγιά που είχε ως συνέπεια μέσα από παραθυράκι παταριού του καταστήματος να επεκταθεί και σε αυτό.

Η φωτιά έκαψε σχεδόν τα πάντα ΕΚΤΟΣ από ένα ξεχασμένο μπαούλο! όπου.. μέσα σε αυτό υπήρχε ένας θησαυρός. Μόλις ο ιδιοκτήτης ανέβηκε την επόμενη μέρα στο πατάρι να δει το μέγεθος της καταστροφής αντίκρισε το σχεδόν ''αρπαγμένο'' από την φωτιά μπαούλο. Γρήγορα φώναξε τον ανιψιό του (και κάτοχο τώρα του συγκεκριμένου πανό) Βαγγέλη Κ. να του δείξει το περιεχόμενο του μπαούλου, Έκπληκτος ο Βαγγέλης αντίκρισε ένα πανό του ΑΙΟΛΙΚΟΥ (από τον σύνδεσμο της Αθήνας - ΣΦΑΑ) από την δεκαετία του 1980, μερικά κασκόλ, και ιστορικά καπέλα (τα στρογγυλά) της τότε εποχής.

Ο θείος του φυσικά και του τα έδωσε με την υπόσχεση όμως ότι το πανό θα κρεμιέται στα κάγκελα σε κάθε αγώνα του Αιολικού εκτός έδρας! Πραγματικά η συγκεκριμένη ιστορία είναι απίθανη αλλά χρειάστηκε να γίνει άνω κάτω το κέντρο της Αθήνας για να δει ξανά τα γήπεδα το πανό του Σ.Φ.Α.Α μετά από σχεδόν 20 χρόνια!!!

Στις φωτογραφίες του πανό φαίνονται τα σημάδια της φωτιάς, οι οποίες φλόγες της ίσα που το ακούμπησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα