Η γάγγραινα της απαξίωσης

Θα πρέπει να δούμε κάποτε κατάφατσα την αλήθεια, όσο κι αν πονάει στον ΠΑΟΚ. Το σημαντικότερο πρόβλημα πλέον που αντιμετωπίζουμε δεν είναι το οικονομικό αλλά αυτό της νοοτροπίας.

Καθημερινά, πράγματα που κάποτε θεωρούσαμε ανήκουστα, συμβαίνουν και μάλιστα σε καθημερινό επίπεδο. Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚτσής διοχετεύει πολύ λάθος πλέον την αντίδρασή του. Ουσιαστικά, τη στρέφει εναντίον της ομάδας του.

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει η δημοκρατία των αντιδραστικών, η οποία

είναι φασισμός απέναντι σε όλους τους άλλους. Ναι, ο καθένας μπορεί να πει ότι γουστάρει για τον ΠΑΟΚ αρκεί να μην αβαντάρει κάποιον από τους παίκτες – πλην Γκαρσία – ή την διοίκηση. Από αυτό το σκηνικό ξεφεύγει ο σημερινός προπονητής αφού ο Μπόλονι είναι μετρ της διαχείρισης της μάζας.

Το αβαντάρει, δε σημαίνει αυτομάτως και αυτό που φαντάζει σε κάποιον που διαβάζει τη λέξη. Δηλαδή αν γράψω πως ο Βρύζας αρνήθηκε τα 500 χιλιάρικα του ΠΑΟ το περασμένο καλοκαίρι για να επιστρέψει τελικά στον ΠΑΟΚ, δεν είναι γεγονός αλλά αβάντα.

Πάνω στο γεγονός που αναφέρω εγώ, θα πατήσει ο Αριανός ραδιοφωνικός παραγωγός που πουλάει ΠΑΟΚ γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο στη πόλη, ο βετεράνος του Ολυμπιακού που κάνει ραδιόφωνο και ο κάθε τυχάρπαστος που έχει σηκώσει ένα μπλογκ και υπογράφει ως «σφίχτης», για να με χρεώσει εμένα ως αβανταδόρο του Βρύζα.

Πουλάει η μιζέρια στη πόλη που ψηφίζει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ως νομάρχη επειδή έχει τη διεισδυτικότητα να επισκέπτεται περισσότερα βαφτίσια από οποιονδήποτε άλλο αντίπαλό του.

Πουλάει η προσπάθεια των ψευτών να πουλήσουν κάτι το οποίο οι δημοσιογράφοι βάσει δεοντολογίας δεν μπορούν να κάνουν. Πουλάει το να ειπωθεί ένα πιπεράτο ψέμα για να νιώσει ο ακροατής ή ο αναγνώστης πιο «ψαγμένος» και «γνώστης» του παρασκηνίου.

Ο ΠΑΟΚτσής έπαψε να υπερασπίζεται τις αξίες του, ουσιαστικά έδωσε το δικαίωμα στον καθένα να χρησιμοποιεί εκφράσεις του στυλ «εμείς δε φύγαμε ποτέ». Ναι, υπάρχουν απειροελάχιστοι ΠΑΟΚτσήδες που δεν έφυγαν ποτέ. Αλλά εδώ έφτασαν στο σημείο να φωνάζουν κάτι ανάλογο παιδιά που πάνε δύο και τρία χρόνια στο γήπεδο ή κάποιοι που εμφανίστηκαν όταν ο ΠΑΟΚ έγινε μόδα.

Αν γνωρίζει κάποιος από ιστορία του ΠΑΟΚ, υπάρχει εποχή που «έφυγαν όλοι» όπως η αποχή επί Βουλινού, η οποία όταν έσπασε ήμασταν καμιά 300 άτομα στην θύρα 7 γιατί μας είχε κλείσει ο τότε πρόεδρος της θύρα 4.

Δεν υπάρχει κανένας να συμμαζέψει τα όσα ο ΠΑΟΚ και οι άνθρωποί του, επίσημοι και απλοί, άφησαν να συμβούν την τελευταία δεκαετία.

Η υπερπροστατευτικότητα της ομάδας, δεν υπάρχει πλέον και ο «σωστός» είναι αυτός που απαξιώνει.

Δικαιώματα έδωσαν πολλά και οι διοικητικοί, αλλά κακά τα ψέματα δεν είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε στα πρόσωπα. Η νοοτροπία πλέον χτίζεται στα ΜΜΕ. Κάτι το οποίο εξίσωσε τον ΠΑΟΚτσή με τους υπόλοιπους οπαδούς της πόλης, γεγονός πολύ αστείο αν το δούμε ιστορικά το θέμα, κάτι το οποίο έδωσε βήμα σε όσους θέλουν να κρατήσουν χαμηλά τον ΠΑΟΚ για να το
Keywords
Τυχαία Θέματα