Η ΕΠΟ συνεδριάζει για δύο θέματα...

Οι ποινές που θα επιβάλλονται στις ομάδες μετά τον έλεγχο που θα κάνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού «κλείδωσαν» την περασμένη Πέμπτη (8/3) στη συνάντηση Πολιτείας- ποδοσφαίρου και σήμερα (13/3) αναμένεται να εγκριθούν από το ΔΣ της ΕΠΟ.

Οι ποινές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, όπως έχουμε γράψει, τις βαριές, τις σοβαρές και τις απλές, ανάλογα με την παράβαση που θα διαπιστώνεται από την ΕΕΑ.

Την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε τροπολογία στη

Βουλή που αναφέρει ότι η ΕΠΟ θα επιβάλλει τις ποινές (φτάνουν ως και σε υποβιβασμό στη Δ' εθνική) και μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί αυτή η τροπολογία από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Στο σημερινό συμβούλιο θα συζητηθεί και το θέμα συμμετοχής ή μη των ομάδων στα πλέι οφ, σε περίπτωση που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα μάθουν από την ΟΥΕΦΑ μέχρι τέλος του μήνα, αν μπορούν να πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν δεν μπορούν υπάρχει σκέψη να μην λάβουν μέρος στα πλέι οφ. Η ΕΠΟ θα εξουσιοδοτήσει την διοργανώτρια Αρχή να πάρει την τελική απόφαση.

Η Σούπερ Λίγκα, από την άλλη, θα ζητήσει να βγουν οι αποφάσεις από την ΟΥΕΦΑ όσο το δυνατόν πιο σύντομα (μέχρι τα μέσα Απριλίου) ώστε στη συνέχεια να γίνουν οι αγώνες κατάταξης με όσες ομάδες πάρουν την άδεια. Το θέμα είναι να έχουν τελεσιδικήσει και οι υποθέσεις στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, ώστε να εξασφαλιστεί κάθε ΠΑΕ ότι πληροί τις προϋποθέσεις, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα. καραδοκούν όσες τερμάτισαν σε χαμηλότερες, από την πέμπτη, θέσεις. Γι' αυτό υπάρχει και σκέψη να εξεταστούν, μέσα στον Απρίλιο, από τις δύο αρμόδιες επιτροπές της Ομοσπονδίας (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αδειοδοτήσεων) και οι φάκελοι όσων ομάδων τερματίσουν μέχρι και την 8η θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα