Η «επανάσταση» της περιφέρειας

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε κι ένα από τα σημεία που προκαλούν εντύπωση είναι η πορεία των ομάδων της περιφέρειας.

Για 12 αγωνιστικές ο Κολοσσός ήταν ισόβαθμος με τους «αιώνιους» στην κορυφή της βαθμολογίας και τελικά μετά τον πρώτο γύρο είναι τρίτος έχοντας ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό στη Ρόδο κι από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Στον εξαιρετικό και καλοδουλεμένο Κολοσσό αναφερθήκαμε στην προηγούμενη συνάντησή μας, δεν έχουμε να πούμε περισσότερα, δεν έχει αλλάξει και τίποτα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Το

Ρέθυμνο έκανε τη σωστή επιλογή μετά τη φυγή του «άτακτου» (για πολλούς λόγους) Κέισι Μίτσελ και ο Κρίστμας έδωσε το... κάτι παραπάνω σε μιά ομάδα που ξέρει πολύ καλά τι γυρεύει στα γήπεδα που αγωνίζεται. Έχει ενέργεια, έχει ενθουσιασμό, έχει κατεύθυνση, διαθέτει ταλέντο κι εμπειρία μαζί. Τα ελληνόπουλα που έχει είναι «παιγμένα» στην Α1 αρκετές σεζόν. Σε ό,τι αφορά στους αμερικανούς; Πέρα από τον Κρίστμας θα μείνουμε στο Ζαχ Ράιτ. Αυτός δίνει το ρυθμό, στις δικές του «εντολές» υπακούουν οι υπόλοιποι παίκτες. Ο Ράιτ δεν είναι τυχαίος παίκτης και ο Στέργιος Κουφός έχει προσαρμόσει όλη την ομάδα γύρω του.

Παρεμπιπτόντως ακούω... βερεσέ τα όσα λένε για το μπάσκετ που παίζει το Ρέθυμνο, με τα... πολλά τρίποντα.

Η Καβάλα έχει «πέσει» κι αυτό οφείλεται περισσότερο- απ' όσο τουλάχιστον μπορούμε να καταλάβουμε- στην «αναμπουμπούλα» που έχει γίνει με τον πρόεδρο. Έχει νικήσει όμως τον Παναθηναϊκό στο μεγαλύτερο «μπαμ» του πρωταθλήματος. Κακή ομάδα δεν είναι, το αντίθετο. Κι εκεί είναι εμφανής η προπονητική παρέμβαση και η μεθοδική δουλειά του Πρίφτη... Αν καταφέρει να πείσει τον Ο' Μπράιαντ να παίζει και με πλάτη...

Ο ΚΑΟΔ έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία από τώρα κι αυτό είναι βασικό... Οι Δραμινοί έχουν επίσης έμπειρα παιδιά (Χαραλαμπίδης, Καρύδας για παράδειγμα) αλλά και παίκτες που δίνουν το 100% (ο Κακαρούδης, ένας πανέξυπνος παίκτης, ο Κιτσούλης ή ο Αθηναίου). Ο Τσέρανιτς γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα ενώ ο Χαντ, ο Μπάβτσιτς κι εσχάτως ο Μονρό ανέβασαν επίπεδο τους Δραμινούς.

Τι βλέπουμε μέχρι στιγμής στη βαθμολογία; Δύο ομάδες της περιφέρειας στην πρώτη πεντάδα (Κολοσσός και Ρέθυμνο), τρεις στην οχτάδα (με τις δύο προαναφερόμενες η Καβάλα) και γενικώς ένα δρόμο αρκετά «φωτεινό». Η περιφέρεια μας δείχνει- σε τελική ανάλυση- ένα δρόμο διαφορετικό απ' εκείνο που είχαμε συνηθίσει. Δεν είναι και τόσο κακό να βλέπουμε ένα πρωτάθλημα που θα διεξάγεται σε 7 σε 8 ή σε 9 διαφορετικές πόλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα