Η απόλυση του Κόμολι

Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά αυτή είναι μία από τις φορές. Η ομάδα δίνει ένα πολύ σημαντικό αγώνα, αλλά τα σοβαρά νέα δεν αφορούν τον ημιτελικό και το μεγάλο ντέρμπι.

Ο λόγος για την Λίβερπουλ, που μπορεί το μεσημέρι του Σαββάτου να παίζει με την Έβερτον στο Γουέμπλεϊ για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά οι εξελίξεις που προηγήθηκαν μάζεψαν πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας.
Γεγονός απολύτως λογικό, αφού ο Ντάμιεν Κόμολι, Διευθυντής Ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ, αποτελεί πια παρελθόν.

Η επίσημη ανακοίνωση μιλούσε για λύση της συνεργασίας «κοινή συναινέσει» και για «οικογενειακούς λόγους», αλλά λίγες ώρες αργότερα ο πρόεδρος της ομάδας έδωσε συνέντευξη κι έβαλε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση.

Ο Τομ Βέρνερ μίλησε για «απογοήτευση των οπαδών και της διοίκησης» και είπε ξεκάθαρα πως «αισθανθήκαμε πως ο Νταμιέν δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να εφαρμόσει τη στρατηγική μας στο μέλλον». Δηλώσεις και φράσεις που υποδηλώνουν μια καθαρή και ξάστερη απόλυση λόγω αποτυχίας κι όχι αμοιβαία διακοπή συνεργασίας, για οικογενειακούς λόγους, κτλ.

Σε πρώτη ανάγνωση, η απόλυση του Κόμολι δεν είναι δα και το μεγαλύτερο σοκ. Οι μεταγραφές δεν βγήκαν όσο θα έπρεπε, η ομάδα δεν πήγε στο πρωτάθλημα όσο καλά θα έπρεπε, ενώ το καλοκαίρι ο ιδιοκτήτης Τζον Χένρι είχε πει πως «θα είναι μεγάλη απογοήτευση αν του χρόνου δεν τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα». Με τέτοια εξέλιξη στη σεζόν, δύσκολα θα την έβγαζαν καθαρή οι άμεσα εμπλεκόμενοι, πόσω μάλλον ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου.

Παρόλα αυτά, όμως, δεν υπήρχε και μεγάλη βεβαιότητα πως ο Κόμολι θα αποτελέσει σίγουρα παρελθόν. Κι αυτό γιατί αυτός ήταν ο πιο δικός τους άνθρωπος μέσα στον σύλλογο. Τον Νταλγκλίς οι Αμερικανοί τον είχαν δει αρχικά ως μια προσωρινή λύση κι όπως είχαν κι οι ίδιοι παραδεχθεί, άργησαν πολύ για να πειστούν πως θα πρέπει να του δώσουν μόνιμα την θέση στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Ο Κόμολι, όμως, ήταν διαφορετική ιστορία, γιατί αυτός ήταν «ο άνθρωπος των ιδιοκτητών» περισσότερο από τον οποιονδήποτε. Ως γνήσιοι Αμερικάνοι, οι άνθρωποι της FSG ήξεραν ελάχιστα για το ποδόσφαιρο, την Λίβερπουλ και την Πρέμιερ Λιγκ όταν ανέλαβαν την ομάδα. Ήξεραν, όμως, πολύ καλά από μπέιζμπολ κι ο Κόμολι ήταν υπόδειξη/σύσταση ενός εκ των σημαντικότερων ανθρώπων του αθλήματος.

Ο λόγος για τον Μπίλι Μπιν, τον τζένεραλ μάνατζερ των Όκλαντ Αθλέτικς, τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του μπέιζμπολ λόγω της φιλοσοφίας του Moneyball. Για όσους έχουν δει την ταινία, ο Μπιν είναι αυτός που ενσάρκωσε ο Μπραντ Πιτ.
Ο Κόμολι είναι εδώ και αρκετά χρόνια φίλος με τον Μπίλι Μπιν, και πάντα οι δυο τους συζητούσαν τη γενικότερη φιλοσοφία του Moneyball και τον τρόπο που αυτή, είτε αποσπασματικά είτε συνολικά, μπορεί να εφαρμοστεί στο ποδόσφαιρο. Έτσι, όταν οι ιδιοκτήτες των Ρεντ Σοξ, που χάρις στη λογική του Moneyball πέτυχαν στην Αμερική και στο μπέιζμπολ, ανέλαβαν την Λίβερπουλ, ο Μπιν ήταν αυτός που τους σύστησε τον Κόμολι, ως τον καταλληλότερο για να πάρει επ’ώμου το νέο τους π

Keywords
Τυχαία Θέματα