Η Opel αναβάθμισε το FlexFix

Το αναβαθμισμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix δεύτερης γενιάς μπορεί να μεταφέρει μέχρι τέσσερα ποδήλατα ταυτόχρονα. Διατίθεται τώρα για τα Astra Sports Tourer και Zafira Tourer.

Το καινοτόμο σύστημα που αποτελεί αποκλειστικότητα της Opel είναι ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα και προσφέρει άνεση στη μεταφορά ποδηλάτων. Το αναβαθμισμένο σύστημα τώρα προσφέρει μία σειρά καινοτομιών

σε συνδυασμό με αυξημένη ικανότητα μεταφοράς φορτίου. Το πρώτο και το δεύτερο ποδήλατο μπορούν να ζυγίζουν μέχρι 30 κιλά το καθένα (αντί 20 κιλών όπως ίσχυε μέχρι τώρα).

Αυτό διευκολύνει τη μεταφορά ηλεκτρικών ποδηλάτων που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Στο πλαίσιο του FlexFix δεύτερης γενιάς διατίθεται τώρα κιτ προέκτασης με αντάπτορα που κουμπώνει για τη μεταφορά δύο ακόμα ποδηλάτων βάρους 20 κιλών το καθένα. Η συνολική ικανότητα μεταφοράς φορτίου είναι 80 κιλά. Ειδικές βάσεις με ελαστικά ένθετα συγκρατούν με ασφάλεια τα ποδήλατα στη θέση τους. Επιπλέον το νέο σύστημα σχάρας κλειδώνει ώστε τα ποδήλατα να προστατεύονται από κλοπή όταν το όχημα είναι παρκαρισμένο.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο του FlexFix δεύτερης γενιάς είναι ότι ακόμα και με πλήρες φορτίο, δεν εμποδίζει το άνοιγμα της πίσω πόρτας, επιτρέποντας άμεση πρόσβαση στο χώρο αποσκευών. Με το FlexFix, η Opel παραμένει η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει ένα σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων πλήρως ενσωματωμένο στο όχημα. Φιλική προς το χρήστη, η σχάρα μετακινείται πολύ εύκολα και ρυθμίζεται με το χέρι χωρίς να απαιτεί εργαλεία. Όταν δεν χρησιμοποιείται, «εξαφανίζεται» μέσα στον πίσω προφυλακτήρα.

Αντίθετα με συστήματα που βασίζονται σε σχάρες οροφής, το όχημα δεν έχει περιορισμό ταχύτητας 120 χλμ./ώρα καθώς τα ποδήλατα μεταφέρονται πίσω. Αυτή η σταθερή διάταξη είναι εξαιρετικά ασφαλής σε ένα απότομο φρενάρισμα ή σε μία σύγκρουση.

Keywords
Τυχαία Θέματα