Γρηγοριάδης: «Ο,τι καλύτερο μπορώ και στους Ολυμπιακούς»

Την υπόσχεσή του πως θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδωσε ο Άρης Γρηγοριάδης, τονίζοντας πως η φετινή ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρα του.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM», ο Άρης Γρηγοριάδης αναφέρθηκε αρχικά στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 100μ. ύπτιο:

«Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας μου. Είχαμε πολλά εμπόδια και προβλήματα στην προετοιμασία, όπως προβλήματα αντιμετωπίζει όλη η χώρα. Όμως ξεπεράσαμε με σχέδιο τις δυσκολίες. Βρίσκαμε διαφορετικούς τρόπους για να ολοκληρώνουμε την προπόνηση κι αυτό έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα, με το μετάλλιο. Βάσει δυσκολιών θεωρώ το μετάλλιο αυτό τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου. Μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω».

Αναφορικά με την αφιέρωση του μεταλλίου του σε όλους τους Έλληνες, τόνισε: «Ήταν μία συγκινητική στιγμή για μένα. Αφιέρωσα το μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες που περνούν δύσκολες στιγμές. Έτσι ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω. Το χάρηκα πολύ και ελπίζω να έδωσα χαρά σε όλους τους συμπατριώτες μου».

Για το τι σημαίνουν οι επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό, υποστήριξε: «Δείχνουν πως δεν είμαστε τεμπέληδες, όπως μας αποκαλούν, αλλά είμαστε μαχητές. Δεν το βάζουμε κάτω παρά τις δυσκολίες, συνεχίζουμε την προσπάθεια και στο τέλος δικαιωνόμαστε. Αν είχαμε περισσότερη βοήθεια από την Πολιτεία, θα καταφέρναμε ακόμη περισσότερα πράγματα».

Σε ερώτηση για το πως βρίσκει κίνητρο να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό σε τόσο δύσκολες συνθήκες, απάντησε: «Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να βρίσκει κίνητρο και να αντλεί δύναμη. Ο προπονητής και οι γονείς μου ήταν τα στηρίγματά μου. Μου έλεγαν να συνεχίσω και φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία».

Όσον αφορά στο κλίμα της ελληνικής αποστολής στο Ντέμπρετσεν, είπε: «Είμαστε μια δεμένη ομάδα, μια παρέα, μια οικογένεια. Ο καθένας στηρίζει τον άλλο, θέλουμε να τα πάμε καλά κι έχουμε ανάγκη τα μετάλλια. Η χώρα τα έχει ανάγκη».

Τέλος, για τους στόχους του στους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε: «Στόχος μου είναι να μπω στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πολύ δύσκολο και ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος, αφού θα συμμετέχουν οι καλύτεροι στον κόσμο. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα