Γρήγορα, αλλά χωρίς… βιασύνη

Τα πράγματα στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, εξακολουθούν να είναι δύσκολα, αλλά ταυτόχρονα να «τρέχουν» με ταχύτητες που το σωματείο είναι αναγκασμένο να κάνει ότι μπορεί για να προλάβει. Φάνηκε αυτό και από την συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου στο ΣΚΑΙ.

Εκείνο που φαίνεται να καίει κυριολεκτικά αυτή την στιγμή, είναι η συγκρότηση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ένα εγχείρημα, που πια δεν είναι δύσκολο λόγω μόνο των οικονομικών δεδομένων, αλλά και γιατί οι μέρες κυλάνε και επείγει όσο κανένα άλλο αυτή την στιγμή.

Στις 2 Ιούλη

ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την προετοιμασία του. Μια προετοιμασία που θα επικεντρωθεί στα προκριματικά για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με όσα είπε και ο Γιάννης Αλαφούζος στην συνέντευξή του, η μοναδική προοπτική να βρεθούν πόροι για να ενισχυθεί η ομάδα ουσιαστικά, είναι να γίνει όσο γίνεται ταχύτερα η εγγραφή μελών στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και επομένως να μπουν χρήματα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Με δεδομένο το σημείο που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, θα πρέπει μάλλον να θεωρήσουμε ότι αυτό θα γίνει και πολύ περισσότερο θα ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας.

Το λέω αυτό, μόνο και μόνο γιατί συνηθίζουμε στην Ελλάδα να λέμε, πως πρέπει ντε και καλά οι ομάδες να είναι πλήρεις από κάθε άποψη και να έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους μέχρι την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Αυτό πρακτικά πουθενά δεν ισχύσει, καμιά ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις της αρχές Ιουλίου και φυσικά και ο Παναθηναϊκός δεν τόχει κάνει ποτέ, ακόμα και όταν το οικονομικό δεν ήταν το βασικό του πρόβλημα.

Αυτό είναι η μια πλευρά του φεγγαριού. Η φωτεινή αν θέλετε. Καθώς, εντάξει, θεωρητικά θα έπρεπε ήδη αν έχουν προχωρήσει τα πάντα, αλλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν δεν είναι όλα έτοιμα στις 2 Ιουλίου, δηλαδή σε μια βδομάδα ουσιαστικά.

Το πράγμα θα αρχίσει να εξελίσσεται σε πρόβλημα, από κάποιο σημείο και μετά όσο θα προχωράνε οι μέρες. Ειδικά από την στιγμή που θα εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο θα ανταποκριθούν στο οικονομικό κάλεσμα της προσπάθειας για την σωτηρία του Παναθηναϊκού οι οπαδοί του.

Μακάρι να πάνε όλα και καλά και γρήγορα. Όμως το εγχείρημα είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο από τις συνθήκες που υπάρχουν στην χώρα μας. Και δυσκολεύει ακόμα επίσης και για ένα ακόμα λόγο. Κι αυτός είναι η… βιασύνη. Η βιασύνη δηλαδή, να καλυφθεί όσο γίνεται γρηγορότερα το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Κι εδώ είναι και το ουσιαστικό θέμα.

Τα δεδομένα είναι λίγο πολύ γνωστά. Και δεν θα αλλάξουν ιδιαίτερα θεαματικά, προς το παρόν ή έστω στις δυο-τρεις επόμενες εβδομάδες, όσο εντυπωσιακά και γρήγορα και αν ανταποκριθούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο κάλεσμα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Επομένως ο Παναθηναϊκός, μάλλον δεν θα έχει στην διάθεσή του χρήμα και μάλιστα μπόλικο να διαθέσει για τις μεταγραφές. Με βάση αυτό, στην Παιανία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές τους. Να γίνει δηλαδή ότι είναι να γίνει γρήγορα, αλλά προς Θεού

Keywords
Τυχαία Θέματα