Γκούμας στο Onsports: «Στόχος η άνοδος και έπειτα η οργάνωση»

15:47 5/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ο τεχνικός διευθυντής του ΑΟ Γλυφάδας, Γιάννης Γκούμας, μίλησε στο Onsports για το νέο του πόστο στην ομάδα, το στόχο της ανόδου μέσω των play off, αλλά και τα τρία χρόνια που βρίσκεται εκτός ποδοσφαίρου.

Βέβαια, όπως τόνισε στο Onsports ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού

και τεχνικός διευθυντής του ΑΟ Γλυφάδας αυτά τα χρόνια δεν ήταν ποτέ μακριά από το ποδόσφαιρο: «Ήμουν κοντά στα σωματεία, αλλά όχι μέσα».

Ακόμη, ο Γιάννης Γκούμας εξήγησε τους λόγους που οι σύλλογοι επιλέγουν παλαίμαχους ποδοσφαιριστές για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ενώ αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα γίνουν τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Γκούμα στο Onsports:

Πώς προέκυψε η συμφωνία;

«Έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια της Γλυφάδας, είμαι κάτοικος της περιοχής. Επίσης, έχουμε μία γνωριμία με τον κ. Σπύρου, ενώ με την ομάδα έχουμε κοινούς στόχους, κοινές απόψεις και έτσι προέκυψε η συμφωνία».

Ποια θα είναι τα νέα σου καθήκοντα στον ΑΟ Γλυφάδας

«Στόχος μας είναι να ανέβει η ομάδα. Απομένουν τέσσερα παιχνίδια για να μπει στα play off και μέσα από αυτή τη διαδικασία να πάρει την άνοδο στη Β’ Εθνική. Για αυτό ήρθα, για να βοηθήσω και από το καλοκαίρι να συζητήσουμε με τη διοίκηση της Γλυφάδας για το πώς θα οργανώσουμε το σύλλογο. Αν είμαστε στη Β’ Εθνική θα υπάρξει διαφορετική οργάνωση. Δεν βιαζόμαστε. Θα δούμε πως θα πάει η ομάδα».

Πάντως είναι μία κίνηση που την κάνουν αρκετές ομάδες. Δηλαδή να επιλέγουν σε αυτή τη θέση παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Γιατί συνήθως κάποιοι παίκτες που έχουν αγωνισθεί στην Εθνική ομάδα και σε μεγάλα σωματεία γνωρίζουν πώς να μεταδώσουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα “φώτα” τους σε ομάδες που “χτίζονται” από την αρχή και έχουν στόχους».

Όταν σταματούσες την μπάλα είχες πάντα στην άκρη του μυαλού σου ότι θα επέστρεφες στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο;

«Ναι, βέβαια πάντα το είχα στο μυαλό μου. Από τη στιγμή που σταμάτησα. Η επόμενη ημέρα ήταν συνδεδεμένη με το ποδόσφαιρο. Δεν βιαζόμουν, περίμενα την κατάλληλη στιγμή, είχα περισσότερο χρόνο να μελετήσω, να διαβάσω, να μορφωθώ και να είμαι έτοιμος να βοηθήσω όταν μου το ζητήσει κάποια ομάδα.
Δεν ήμουν μακριά. Ήμουν κοντά στα σωματεία, αλλά όχι μέσα. Μέσα από διάφορα σεμινάρια συνεχώς μορφωνόμουν, έβλεπα παιχνίδια».

Θα ενεργοποιήσεις τις γνωριμίες σου με τον Παναθηναϊκό και άλλους συλλόγους για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας την καλοκαιρινή σεζόν;

«Σίγουρα. Θα δούμε πως θα κυλήσουν τα πράγματα. Δεν βιαζόμαστε. Στόχος είναι η άνοδος στη Β’ Εθνική. Το καλοκαίρι θα κοιτάξουμε πως θα οργανωθούμε. Κοιτάμε αυτά τα παιχνίδια και μόλις επιτευχθεί ο στόχος θα δούμε από την αρχή το πως θα κινηθούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα