Γιαουρτόγλου: «Στις αποτυχίες δεν τα βάψαμε μαύρα»

Στην 7η θέση του 2ου Ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικής, ισόβαθμη με τη Λιβαδειά, βρίσκεται η Νίκη Αμαρουσίου με την ολοκλήρωση 20 αγωνιστικών.

Το συγκρότημα του Παναγιώτη Χατζή εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία, στην πρώτη του χρονιά που παίρνει μέρος στα εθνικά πρωταθλήματα, με τον 25άχρονο γκαρντ Λουκά Γιαουρτόγλου να αποκαλύπτει πως το… μυστικό της επιτυχίας ήταν το γεγονός πως έμειναν ενωμένη και στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα. Αναλυτικά τα όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα

της Νίκης Αμαρουσίου…

-Ποιο είναι το… μυστικό της επιτυχίας για τη φετινή Νίκη;
«Για πρώτη χρονιά στη Γ’ Εθνική κατηγορία σαφώς και είναι μεγάλη η επιτυχία μας. Από την αρχή είπαμε να μείνουμε ενωμένοι στα εύκολα και στα δύσκολα, παίκτες, διοίκηση και τεχνική ηγεσία. Αν το καταφέρναμε μέχρι τέλους τότε θα πετυχαίναμε τον σκοπό μας, που ήταν αρχικά βέβαια η παραμονή. Όπως και έγινε. Από ένα σημείο και μετά, όμως, είδαμε ότι μπορούμε να μετρήσουμε δυνάμεις και με αντιπάλους μεγαλύτερων μπάτζετ και εμπειριών και για αυτό ίσως μας «βάπτισαν» ως φονέα των γιγάντων. Κερδίσαμε σε δύσκολες έδρες και γενικά είχαμε μια καλή σεζόν».

-Το ματς «κλειδί» στη σεζόν;
«Η πρώτη αγωνιστική μέσα στο Ίλιον, οπότε κερδίσαμε μια ισχυρή ομάδα. Στη συνέχεια, ωστόσο, αυτό ίσως μας αποπροσανατόλισε, κάναμε ήττες με αντιπάλους που έπρεπε και μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Έπρεπε να καθαρίσουμε νωρίτερα με την παραμονή, ενώ σίγουρα κρατάω και το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Χαλκίδα, όπου κι εκεί τα καταφέραμε».

-Πώς διαχειρίστηκε η ομάδα δύσκολες καταστάσεις και κόντρες με ομάδες μεγαλύτερων μπάτζετ και εμπειριών;
«Με μία νίκη εντός έδρας στον πρώτο γύρο, κόντρα στον Πορφύρα, σίγουρα περιμέναμε καλύτερο απολογισμό. Έτσι είναι όταν διανύεις την πρώτη σεζόν σου ως ομάδα σε μια νέα και μεγαλύτερη κατηγορία. Μαθαίνεις, ατομικά και ομαδικά. Ίσως επηρέασε το άγχος του πρωτάρη ή του γηπεδούχου κιόλας πολλές φορές, αφού παίζαμε μπροστά σε δικούς μας ανθρώπους στο γήπεδό μας κι αυτό ενδεχομένως μας γέμιζε με παραπάνω ευθύνες. Οι προπονητές μας μάς έλεγαν να μην τα παρατάμε σε καμία δύσκολη στιγμή, ήταν διαρκώς δίπλα μας, όπως και η διοίκηση. Μας εξηγούσαν πως τίποτα δεν έχουμε να ζηλέψουμε από άλλες ομάδες, άλλους αντιπάλους, σαν οργάνωση, δομή, σαν μονάδες, σαν ομάδα και αυτό βγήκε στο γήπεδο, λειτούργησε καταλυτικά».

-Ο ρόλος της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας στις επιτυχίες;
«Ήταν όλοι δίπλα μας, κοντά μας και ειδικά όταν έπρεπε μας συμβούλευαν να μην πάρει το μυαλό μας αέρα. Και στις αποτυχίες να μην τα βάφουμε μαύρα. Τέτοιες εποχές μόνο αν υπάρχει σωστή συνεννόηση, άρτια επικοινωνία και μια σταθερή διοίκηση μπορείς να προχωρήσεις σωστά ως ομάδα. Είναι σπάνιο να υπάρχουν διοικήσεις φερέγγυες όπως της Νίκης. Οι προπονητές μας επίσης είναι εκεί, όταν τους χρειαζόμαστε να μας δείξουν τα λάθη μας, να μας πουν τι πήγε καλά και τι όχι».

-Επόμενοι στόχοι, προσωπικά αλλά και ομαδικά;
«Πάνω από όλα να έχουμε όλοι

Keywords
Τυχαία Θέματα