Για τον Χαριάτη…

Με ένα γκολ από τον Νέστιορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Ζάκυνθος κατάφερε να πάρει την σπουδαία νίκη με 1-0 στην έδρα της Προοδευτικής, με τους παίκτες των φιλοξενούμενων να δακρύζουν κατά τους πανηγυρισμούς μπροστά στη φωτογραφία του αδικοχαμένου συμπαίκτη τους, Χρήστου Χαριάτη.

Η Ζάκυνθος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του Κορυδαλλού, με τον Δημήτρη Μαγκαφίνη να παρατάσσει την ίδια ενδεκάδα που αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με τον Ρούβα, με τους νησιώτες να έχουν την κατοχή της μπάλας μέχρι το πρώτο 20λεπτο,

όταν και η Προοδευτική πήρε τα ηνία.

Οι Κορυδαλλιώτες ισορρόπησαν και μάλιστα λίγο έλειψε στο 32’ να προηγηθούν, όταν το σουτ του Καλαϊτζίδη από τα 35 μέτρα, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γεωργίου, ο οποίος δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

Η Προοδευτική συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί φάσεις μπροστά στα καρέ της Ζακύνθου, με τον Λύγκο ως κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στις καθυστερήσεις με τον Νέστιορ, ο οποίος πλάσαρε όμορφα τον Μπαντίκο για το 0-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσιριγώτης κατά τους πανηγυρισμούς σήκωσε την φανέλα όπου υπήρχε η φωτογραφία του Χρήστου Χαριάτη, ο οποίος έφυγε από την ζωή λίγες εβδομάδες πιο πριν σε τροχαίο δυστύχημα, με τους παίκτες της Ζακύνθου να φιλάνε την εικόνα του άτυχου ποδοσφαιριστή, ξεσπώντας σε κλάματα.

Στο δεύτερο μέρος, η Ζάκυνθος λίγο έλειχε να προηγηθεί με το… καλημέρα, όταν ο Φιλάι στο 48’ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Μπαντίκο από τα 40 μέτρα, με τον πορτιέρο της Προοδευτικής να διώχνει σε κόρνερ.

Όσο περνούσε η ώρα, η Ζάκυνθος προσπαθούσε να διαφυλάξει το υπέρ της 1-0, με την Προοδευτική να επιτίθεται κατά… κύματα, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια σπουδαία νίκη.

Προοδευτική: Μπαντίκος, Χαλκιάς, Καλαϊτζίδης (79' Μπερνιδάκης), Βασιλάκος, Παπανικόλας, Σάμιος, Αλεξίου, Γρίβας (62' Σουλελές), Λύγκος, Μηνάς, Σούφλας.

ΑΠΣ Ζάκυνθος: Αθ. Γεωργίου, Σαμαράς, Κωστάκης (76' λ.τ Τεπετός), Χαρτσιάς, Πέττας (46' Φίλαϊ), Διαμαντόπουλος, Λιβέρης, Κόντι, Τσιριγώτης (62' λ.τ Καλλιβωκάς), Σ. Γεωργίου, Νεστιόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα