«Φωνάζουν» τα τρικαλινά σωματεία

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας, για το ποσό που καλούνται να πληρώσουν για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, εξέδωσαν τα τρικαλινά σωματεία.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων μπάσκετ και βόλεϊ ΑΜ Ίκαροι, ΑΣ Αίολος, ΑΕ Κρόνος, ΑΣ Ασκληπιός, ΑΟ Πράσινη Γωνιά, ΑΣ Μάγοι, ΑΣ Άγιος Νέστορας, ΑΣ Φίλιππος, ΟΚ Πελασγοί και ΑΣΚ Φαλωρείας αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους πως ουδέποτε κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος, ενώ αδυνατούν να προπληρώσουν και μάλιστα εφάπαξ το ποσό, το οποίο δεν θεωρούν συμβολική συμμετοχή

στις λειτουργικές δαπάνες, αλλά επιβολή μισθώματος χρήσεως.

Η ανακοίνωση: «Σε απάντηση των σχετικών ειδοποιητηρίων εγγράφων τα οποία απεστάλησαν προσφάτως σ’ εμάς δυνάμει της εκδοθείσης υπ’ αριθμ. 104/2011 αποφάσεως του ΔΣ του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης (ΟΑΠΚΦΑ) «Ο Ασκληπιός» του Δήμου Τρικκαίων, οι κάτωθι εκπρόσωποι των σωματείων μπάσκετ και βόλεϊ που χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις και υποδομές (κλειστά γυμναστήρια) του δήμου, αφού προηγουμένως συνήλθαμε εκτάκτως σε διαλογική συζήτηση μεταξύ μας, θέτουμε υπ’ όψιν σας, καθώς και παντός άλλου ενδιαφερομένου, συνοπτικά τα εξής:

1. Τα κάτωθι σωματεία μπάσκετ και βόλεϊ της πόλης ουδέποτε εκλήθησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους (έστω και επιγραμματικά) πριν από τη λήψη της ανωτέρω απόφασης - τελεσιγράφου, κατά συνέπεια καταλαμβάνονται εξ απήνης από το εκτός πραγματικότητας υψηλό κόστος (100 ευρώ ετησίως ανά εβδομαδιαία προπονητική ώρα) του επιβληθέντος «αντιτίμου χρήσεως», ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος ότι απαιτούνται (κατά μέσο όρο) περίπου 8 με 10 προπονητικές ώρες εβδομαδιαίως προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς τμήματα ακαδημιών, Παίδων, Εφήβων και Ανδρών (και σε ορισμένες περιπτώσεις Νεανίδων - Κορασίδων και Γυναικών) δηλαδή 800 έως 100 ευρώ το χρόνο για κάθε σωματείο! Πρόκειται στην ουσία για επιβολή μισθώματος χρήσεως και όχι για μια συμβολική συμμετοχή στις «λειτουργικές δαπάνες» των δύο γυμναστηρίων της πόλης, τα οποία βεβαίως εδώ και μήνες «λειτουργούν» χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό!

2. Τα σωματεία δηλώνουν ευθέως ότι αδυνατούν να προπληρώσουν (και μάλιστα εφάπαξ) το πιο πάνω αναλογούν ποσό, όταν τα έσοδά μας από πλευράς πολιτείας είναι μηδενικά, των ιδιωτών χορηγών από ανύπαρκτα έως πενιχρά και η βιωσιμότητά μας εξαρτάται αποκλειστικά από τις ατομικές πρωτοβουλίες και εθελούσιες εισφορές ημών των ιδίων, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε παιχνίδι με παιχνίδι ακόμη και στα βασικά έξοδα, όπως αυτά της προμήθειας του αναλώσιμου αθλητικού υλικού, των οδοιπορικών για τις μετακινήσεις μας εκτός έδρας, του απαραίτητου φαρμακευτικού υλικού και της παρουσίας ιατρών στους αγώνες, των πάσης φύσεως συνδρομών σε ενώσεις και ομοσπονδίες, των εξόδων της γραμματείας και των κριτών και (από φέτος) και των διαιτητών των αγώνων μαζί με τα οδοιπορικά τους.

3. Απέναντι σε όλα αυτά, τα οποία άλλωστε αποτελούν εδώ και καιρό «κοινό μυστικό» στους αθλητικούς κύκλους, θα αναμέναμε να επιδειχθεί εκ μέρους σας ο ανά

Keywords
Τυχαία Θέματα