Φοιρός: «Ο Άρης πρέπει να... τρέξει τον ΠΑΟΚ»

Ο Γιώργος Φοιρός μιλάει στο Onsports για την «μάχη» της Θεσσαλονίκης και θυμάται τα... δικά του ντέρμπι.

Τα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ τα έχει... φάει με το κουτάλι. Τόσο μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, όσο και από το πόστο του προπονητή. Είναι άλλωστε ο άνθρωπος που έχει καθοδηγήσει τους «κίτρινους» περισσότερες φορές απ’

όποιονδήποτε άλλο, σε τέτοιου είδους αγώνες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ή καλύτερα «Χαριλάου», όπως λεγόταν εκείνες τις εποχές.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιώργο Φοιρό, ο οποίος «μετράει» τέσσερις παρουσίες σε ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, έχοντας δύο νίκες και δύο ήττες. Ο 57χρονος -πλέον- τεχνικός, μιλάει στο Onsports και με το... μάτι του εξωτερικού παρατηρητή, αναλύει το αποψινό ντέρμπι.

Ποιος έχει τον πρώτο λόγο; Ποιο είναι το δυνατό σημείο της κάθε ομάδας, Ποιο στοιχείο θα κρίνει την «μονομαχία» της Θεσσαλονίκης; Σε αυτά και αρκετά ακόμα αναφέρεται ο Γιώργος Φοιρός, στην συνέντευξη που ακολουθεί.

- Η άποψή σας για το ντέρμπι;

«Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και όπως πάντα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Αμφότερες θέλουν τη νίκη για τους δικούς τους λόγους. Ο Άρης ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, για να ανέβει βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά θέλει να συνεχίσει την καλή πορεία του στο πρωτάθλημα και να μείνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας».

- Πώς βλέπετε τις δύο ομάδες;

«Ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά, αλλά στο τελευταίο παιχνίδι (σ.σ. με τον Εργοτέλη στην Κρήτη) έδειξε πιο… ζωντανός και ανανεωμένος. Το γεγονός αυτό έχει αναστρέψει λίγο το κλίμα στις τάξεις της ομάδας και έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για το ντέρμπι. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ έχει μια σταθερότητα απ’ το ξεκίνημα της χρονιάς. Δείχνει ότι είναι μια συγκροτημένη ομάδα και καταφέρνει, μέχρι στιγμής, να ανταποκριθεί και στα προβλήματα με τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζει».

- Τετριμμένη ερώτηση, αλλά αναγκαία. Υπάρχει φαβορί σε αυτό το ντέρμπι;

«Μεγάλο φαβορί δεν θα έλεγα ότι είναι κάποια απ’ τις δύο ομάδες. Όμως, έτσι όπως φαίνεται το παιχνίδι, θα πω ότι ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο. Αφενός γιατί είναι γηπεδούχος και ως συνήθως, αποκτάει ένα πλεονέκτημα λόγω του κόσμου του. Αφετέρου επειδή ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο κουρασμένος. Είχε παιχνίδι την Πέμπτη και έχει και τα προβλήματα τραυματισμών που δεν δίνουν το δικαίωμα για φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα. Θα είναι, πάντως, δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

- Πού θεωρείτε ότι θα κριθεί η αναμέτρηση;

«Στον ρυθμό του αγώνα. Θεωρώ σημαντικό να πιάσει ο Άρης έναν σοβαρό, γρήγορο ρυθμό και να... τρέξει το παιχνίδι απ’ την αρχή. Πρέπει να ταλαιπωρήσει και να κουράσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν ένα πρόσφατο 90λεπτο παραπάνω στα πόδια τους. Το στοιχείο-κλειδί, είναι να τρέξει ο Άρης».

- Υπάρχουν παίκτες στην κάθε ομάδα που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε ένα τέτοιο ντέρμπι;

«Δεν θέλω να πιαστώ από παίκτες. Πάντα σε τέτοια ματς το αποτέλεσμα το κρίνει το σύνολο και το πώς θα παίξει όλη η ομάδα. Ναι, μπορεί να υπάρχ

Keywords
Τυχαία Θέματα