Φιλίππου: «Παναθηναϊκός, η πιο επιτυχημένη ομάδα»

18:42 7/3/2012 - Πηγή: OnSports

Για την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας στο προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας, αλλά και τις εγχώριες διοργανώσεις μίλησε ο Νίκος Φιλίππου.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Άρη και του ΠΑΟΚ και νυν μάνατζερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μίλησε στην μπασκετική εκπομπή του Τηλέ Άστυ «Jump Shoot» για το στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Λονδίνου, την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και το επίπεδο στη φετινή Α1, όπου παραδοσιακά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα κονταροχτυπηθούν για τον τίτλο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει το Σάββατο (10/03) στο Ελληνικό, δίνοντας έμφαση στις άδειες κερκίδες. Κλείνοντας, απάντησε στο δίλημμα Γιαννάκης ή Γκάλης, ενώ δεν δίστασε να συγκρίνει την αυτοκρατορία του Άρη με την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού: «Σίγουρα, βάσει αποτελεσμάτων ο Παναθηναϊκός είναι η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα, αλλά αυτή του Άρη ήταν κάτι πολύ διαφορετικό». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την Εθνική Ελλάδας και τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά: «Η Εθνική είναι ομάδα που μας κάνει υπερήφανους τόσα χρόνια και τώρα έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση, το προολυμπιακό τουρνουά στη Βενεζουέλα. Όλοι μας ελπίζουμε να έχει ευτυχή κατάληξη. Θεωρώ πως το Πουέρτο Ρίκο και η Βενεζουέλα είναι ομάδες μέσα στις δυνατότητές μας. Έπειτα, θα βρούμε μπροστά μας λογικά τη Ρωσία, αλλά ακόμη είναι νωρίς για προβλέψεις. Η Βενεζουέλα είναι παράξενη χώρα. Αυτό που προβληματίζει είναι η εγκληματικότητα που υπάρχει, αλλά πιστεύω πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα».

Για το Δημήτρη Διαμαντίδη και την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική: «Ο Δημήτρης έκανε πρόσφατα μια δήλωση σχετικά με αυτό. Σίγουρα είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Εθνική ο Δημήτρης, αλλά κάθε φορά την ιστορία την γράφουν οι παρόντες. Αυτή η ομάδα έχει συνέχεια. Πέρυσι έλειψαν κάποια παιδιά, όπως ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος πρώτα ο Θεός θα είναι μαζί μας φέτος. Συν κάποια παιδιά που ξεχωρίζουν αυτή τη χρονιά. Μαζί με αυτά υπάρχει πλούσιο έμψυχο υλικό στο ελληνικό μπάσκετ για να επανδρωθεί η ομάδα».

Για το Σοφοκλή Σχορτσιανίτη: «Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί με την περίπτωση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ο παίκτης έχει κάποιο πρόβλημα στο γόνατο και δεν ξέρουμε ακόμη εάν θα χρειαστεί επέμβαση. Θα ήταν όμως και άκομψο να απευθυνθούμε από τώρα στην ομάδα του, γιατί έχει ακόμη πολύ φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα».

Για τους νέους παίκτες, όπως οι Μάντζαρης, Σλούκας και Κατσίβελης: «Είναι ευχής έργο που κάποια παιδιά παίζουν και παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Δεν ξέρω εάν αυτό συμβαίνει αναγκαστικά ή όχι, αλλά «ψήνονται» σε μεγάλα παιχνίδια και αυτό θα αποβεί υπέρ της Εθνικής».

Για την προετοιμασία της Εθνικής: «Ακόμη δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα βγει, γιατί εκτός από το ελληνικό πρωτάθλημα που ελπίζουμε να τελειώσει νωρίς για να ξεκουραστούν και λίγο τα παιδιά είναι και πολλοί παίκτες μας σε ξένα πρωταθλήματα. Στο ισπανικό και το ιταλικό πρωτάθλημα, για παράδειγμα, δεν έχουν προολυμπιακό τουρνουά και δεν «β

Keywords
Τυχαία Θέματα