Φέντερερ: «Φταίει το χώμα και ο Σταν»

Ο Ρότζερ Φέντερερ έβγαλε γκρίνια μετά την ήττα από τις ΗΠΑ στο Davis Cup, αποδίδοντας ευθύνες στην ελβετική ομοσπονδία για την επιλογή της χωμάτινης επιφάνειας.

Ο κορυφαίος τενίστας της χώρας είχε να αγωνιστεί από το 2004 στο θεσμό και δύσκολα θα το ξανακάνει αφού έχασε από τον Ίσνερ στο απλό αλλά και στο διπλό από τους Μπράιαν και Φις με παρτενέρ τον Στάνισλας Βαβρίνκα. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Tages-Anzeiger

ωστόσο θέλησε να… μοιραστεί τις ευθύνες της ήττας: «Οι αμερικανοί ήταν καλύτεροι από εμάς. Πρέπει να το δεχτούμε αυτό. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες για μας εξαιτίας της μεγάλης αναπήδησης των μπαλών λόγω του υψόμετρου ενώ υπήρχαν και τρύπες στο clay court».

Στο Associated Press, φέρεται ότι είπε: «Έπαιξα αρκετά καλά στα διπλά, όχι όμως και ο Σταν. Ο Σταν δεν είχε και το καλύτερό του παιχνίδι στα μονά. Είναι κρίμα γιατί εξαιτίας αυτής της ήττας δεν μπορέσαμε να ασκήσουμε πίεση στην Αμερική». Το περιβάλλον του ωστόσο διαψεύδει τέτοια δήλωσε κι ας υπάρχει και άρθρο του Ελβετού δημοσιογράφου, Σβένια Μαστρομπραρντίνο με δήλωση του Φέντερερ στα Γερμανικά ότι «ο Σταν δεν έπαιξε καλά ενώ εγώ είχα δύο κλειστά ματς».

Keywords
Τυχαία Θέματα