Ευλογία ο Διαμαντίδης

Τελικά αυτός ο παίκτης δε σταματά ποτέ να σε εκπλήσσει! Είναι τρομερό, δε συμφωνείτε; Μόνο και μόνο αν σκεφτούμε τι ακριβώς έχει κάνει, μας πιάνει τρέλα...

Και η ουσία είναι ότι για όλα υπάρχει εξήγηση, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πέρα από οπαδικές προτιμήσεις, πέρα από το αν συμπαθεί κάποιος ή όχι τη... μούρη του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι τεράστιος παίκτης και είναι ευλογία για κάθε ομάδα να τον έχει στο ρόστερ της. Πολλές φορές σκεφτόμαστε τα όσα έχει κάνει:

Το τρίποντο στον ημιτελικό με τη Γαλλία,

την τάπα στον Άκερ, τις επικές εμφανίσεις του με τη Μπαρτσελόνα και τόσα άλλα... Χθες πρόσθεσε ακόμα περισσότερα. Πολλές φορές συζητάμε με φίλους και συναδέλφους για τον Διαμαντίδη και τους λέω ένα πράγμα: "Το ότι είναι τεράστιος παίκτης δε φαίνεται μόνο από τα όσα κάνει στο γήπεδο. Το γεγονός ότι είναι ο πρώτος που τρέχει να δώσει το χέρι του για να σηκώσει συμπαίκτη του που έχει πέσει στο παρκέ, δείχνει πολλά περισσότερα"!

Αλλά ο Μητσάρας είναι όντως τεράστιος και μέσα στο παρκέ... Τι να λέμε τώρα!

Στη Μάλαγα πολύ απλά έσπρωξε τον Παναθηναϊκό προς την απίστευτη ανατροπή (ήταν πίσω στο σκορ με 4 πόντους ενώ απέμεναν 15'' για το τέλος) με δύο τρίποντα σε διάστημα δέκα δευτερολέπτων. Σε έναν αγώνα κρίσιμο όσο και καθοριστικό.

Εκτιμώ ότι αυτή η νίκη έχει μεγαλύτερη σημασία απ' όσο φανταζόμαστε για ένα λόγο: Αποβάλλει μεγάλο μέρος της πίεσης από τον Παναθηναϊκό. Διότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Υπάρχουν τραυματισμοί/απουσίες (Τσαρτσαρής και Περπέρογλου) σε συνδυασμό με το ότι αρκετά στελέχη είναι ντεφορμέ αλλά και με την προσπάθεια αφομοίωσης της λειτουργίας της ομάδας από τα καινούργια πρόσωπα, που έχουν ως αποτέλεσμα να "φορτώνονται" με πολύ περισσότερο χρόνο λίγοι παίκτες: Όπως ο Διαμαντίδης και (κυρίως) ο Σάτο!

Το rotation έχει "μικρύνει" λοιπόν- κι αυτό το βλέπετε- και στην κρίσιμη στιγμή, στο κρίσιμο ματς (ήταν το κρισιμότερο απ' όσα έχει δώσει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός) ο αρχηγός "χτύπησε" με 7/11 τρίποντα και 2/2 στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα. Είναι ο ηγέτης που σηκώνει στις πλάτες του μιά τεράστια ομάδα σ' ένα δύσκολο όσο και καθοριστικό σημείο της σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα