Έβαλε(ντσια) μπρος για τον τίτλο η Γιουνάιτεντ!

00:53 3/4/2012 - Πηγή: OnSports

Ζωντανές τις ελπίδες της συμπολίτισσας Σίτι πως το πέρας της 31ης αγωνιστικής της Premier League δεν θα έβρισκε την ψαλίδα από το… ρετιρέ να μεγαλώνει (μετά και το εντός έδρας στραβοπάτημά της με τη Σάντερλαντ), κρατούσε για 81 λεπτά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο με ένα εκπληκτικτό τέρμα, ο Βαλέντσια «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Μπλάκμπερν, πριν ο Γιανγκ λίγο αργότερα «κλειδώσει» τη νίκη (0-2) που εκτόξευσε στο +5 τους «κόκκινους διάβολους»!

Με διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο παρατάχθηκαν

στον αγωνιστικό χώρο του «Ίγουντ Παρκ» οι δύο ομάδες, συμβάλλοντας έτσι στον εξαιρετικό ρυθμό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο, όσο «έγραφε» το χρονόμετρο αναλάμβαναν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις τους, ωστόσο έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Ρόμπινσον ο οποίος και με τη βοήθεια της τύχης κράτησε απαραβίαστη την εστία του στο μεγαλύτερο κίνδυνο που δημιούργησε γι αυτήν ο Ερνάντες, μετά από σέντρα του Βαλέντσια μόλις στο 11΄, πριν πάρει τη σκυτάλη ο Ντε Χέα, βγάζοντας, έξι λεπτά αργότερα, το «παντεσπάνι» του μετά από εξαιρετικό πλασέ του Χόιλετ.

Στη συνέχεια παρά το γεγονός πως ο ρυθμός έπεσε αρκετά οι ποδοσφαιριστές του Φέργκιουσον είχαν την κατοχή, ωστόσο όχι μόνο αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, αλλά τα «ρόδα» ήταν αυτά που άγγιξαν το γκολ, όταν ο Ισπανός πορτιέρο όρθωσε ανάστημα, τόσο στο δυνατό σουτ του Όλσον (44΄), όσο και στην κοντινή κεφαλιά του Χάνλεϊ στην αμέσως επόμενη φάση, σφραγίζοντας το 0-0 για το πρώτο ημίχρονο.

Με την έξοδο από τα ντουζ, οι πρωταθλητές, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Βαλέντσια, μπήκαν αποφασισμένοι για το τρίποντο που θα τους έφερνε ακόμα πιο κοντά στην επιτυχημένη υπεράσπιση του τίτλου. Από τη στιγμή όμως που Ρούνει (55΄) και Ράφαελ (57΄) δεν κατάφεραν να νικήσουν από απόσταση τον Ρόμπινσον, ενώ ο Γιακούμπου από πλευράς γηπεδούχων, δεν σημάδεψε σωστά σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, πριν ο Πέντερσεν στείλει την μπάλα στα δίχτυα (αφού όμως νωρίτερα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ), στο 81΄ ο μέσος από το Εκουαδόρ έλυσε το γόρδιο δεσμό μετά τη φοβερή έμπνευση του να σουτάρει από πλάγια δεξιά και ενώ όλοι περίμεναν τη σέντρα!

Σαν να μην έφθανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα, ο Γιανγκ που είχε περάσει αλλαγή έβαλε τέλος στις ελπίδες τόσο της Μπλάκμπερν, όσο και της Σίτι, χαρίζοντας παράλληλα στη Γιουνάιτεντ απόσταση ασφαλείας από τους «πολίτες».

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: Ρόμπινσον,Μάρτιν Όλσον, Νταν, Ορ, Χάνλεϊ, Λόου, Πέντερσεν, Ενζονζί, Μάρκους Όλσον, Αγιεγκμπένι, Χόιλετ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Φέρντιναντ, Εβρά, Έβανς, Ράφαελ, Τζόουνς (63’ Γκιγκς), Κάρικ, Βαλέντσια, Σκόουλς (79’ Γιανγκ), Ρούνεϊ, Ερνάντες (61’ Γουέλμπεκ)

Keywords
Τυχαία Θέματα