Έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ των Νέων

Από την Παρασκευή (13/07) ένα μείγμα αθλητών με σημαντική εμπειρία από Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα πινγκ πονγκ των Νέων θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καθιερωμένη διοργάνωση στο Σβέσατ.

«Παλιοί» και «νέοι» δηλώνουν έτοιμοι για το ετήσιο κορυφαίο event των μικρών ηλικιών. Φανερώνουν τη θετική τους σκέψη για την πορεία των ελληνικών χρωμάτων και βάζουν ως κύρια επιδίωξη την άνοδο στο ομαδικό από τη Β΄ στην Α΄ ευρωπαϊκή κατηγορία. Λίγες ώρες πριν από τη μεσημεριανή αναχώρηση της 15μελούς αποστολής για την Αυστρία, έκαναν δηλώσεις οι σημερινοί πρωταθλητές Ελλάδας

στο απλό της κατηγορίας τους, μιλώντας και για λογαριασμό των συμπαικτών τους. Στη δύσκολη προσπάθεια αναφέρθηκαν ο έφηβος Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, η νεάνιδα Κατερίνα Τόλιου, ο παις Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η κορασίδα Γεωργία Χατζηλυγερούδη. Η τελευταία θα κάνει την παρθενική της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, όπως επίσης η συμπαίκτριά της Φιλία Εμίρη, αλλά και οι Γιάννης Παπαδάκης, Νίκος Αντωνιάδης και Κωνσταντίνα Παρίδη.

«Είναι πρόκληση για μας να πετύχουμε μία διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ειδικά αν κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει προς την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας και σε ευκαιρίες για πιο συχνούς αγώνες στο εξωτερικό και για τους μικρότερους σε ηλικία αθλητές», τόνισε ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και συνέχισε: «Έχουμε μεγάλη όρεξη για δράση, καθώς μάλιστα πέρσι δεν μπορέσαμε να πάμε στην αντίστοιχη διοργάνωση, ενώ για μένα αυτοί θα είναι οι πρώτοι διεθνείς αγώνες στη σεζόν. Είχα και διαβάσματα, πάντως έκανα πετυχημένη σεζόν και πήγα καλά και στο σχολείο. Πάω στην Αυστρία με πολύ καλή ψυχολογία επομένως, θέλουμε το καλύτερο και αν μπούμε στις θέσεις ανόδου θα είναι θαυμάσιο αποτέλεσμα για την ομάδα των νέων. Όσο για το ατομικό, το πόσο μπορώ να προχωρήσω εξαρτάται και από την κλήρωση».

Η Κατερίνα Τόλιου έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία απʼ όλα τα παιδιά, καθώς στα 17 της είναι βασική αθλήτρια της εθνικής γυναικών και μέσα στη σεζόν έζησε σπουδαίες παραστάσεις με συμμετοχή σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά! «Με βοήθησαν πολύ αυτοί οι αγώνες φέτος και σίγουρα έχω μία εικόνα για τη δυναμικότητα των άλλων χωρών. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, είμαι σε καλή κατάσταση και μακάρι να με ευνοήσει και η κλήρωση. Ξέρω ότι σε αρκετά παιχνίδια θα καθορίσουν οι λεπτομέρειες την τελική έκβαση, άρα πρέπει να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένη και προσεκτική. Οι πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισα στα τουρνουά των γυναικών μπορούν να με βοηθήσουν σε αυτό», επισήμανε η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων, που έχει έντονη παρουσία και σε Ευρωπαϊκά νέων 3. «Στο απλό θα είμαι πολύ ευχαριστημένη αν προχωρήσω στην 8άδα ή τη 16άδα. Στο ομαδικό θα κυνηγήσουμε την άνοδο και αρχικά επιδιώκουμε την πρωτιά στο γκρουπ. Θεωρώ πως η Λιθουανία είναι η πιο δύσκολη ομάδα, η Εσθονία έχει μία πολύ επικίνδυνη παίκτρια με την οποία έχω αγωνιστεί, ενώ μας είναι άγνωστη η δυναμικότητα του Μαυροβουνίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα