Έσβησε ένα και συνεχίζει…

Ο Παναθηναϊκός στην κατάσταση που βρίσκεται, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να κοιτά ένα ένα τα παιχνίδια.

Να δίνει τα πάντα, ανεξάρτητα απ’ το ποιος είναι ο αντίπαλος. Να βγάζει πάθος, θέληση και όλα τα υπόλοιπα θα έρχονται. Έμεναν εννέα ματς, το πρώτο νικηφόρο. Η πρώτη απ’ τις… εννιά γραμμές λοιπόν, έσβησε. Μένουν άλλες οκτώ. Για να συντελεστεί μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτή η ομάδα χωρίς να την πιστεύει κανείς, χωρίς λεφτά,

χωρίς να έχει πολλές λύσεις (αυτές που διαθέτει όμως είναι καλές) συνεχίζει μια ξέφρενη πορεία.

Κόντρα στον Εργοτέλη, πολλοί θα πουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε αποφασισμένος, δεν είχε την θέληση που έπρεπε και γι’ αυτό δεν κατάφερε να κάνει κάτι στο πρώτο μέρος. Στα δικά μας μάτια, αυτό δεν ισχύει. Απλά έλειψε η φαντασία. Μια φαντασία που θα περίμενε κανείς απ’ τον Κλέιτον, ο οποίος χάθηκε μια και ήταν αναγκασμένος να βγαίνει από δεξιά. Θα περίμενε κανείς τις ενέργειες και τις πάσες του Κατσουράνη, όμως ο έμπειρος μέσος δεν είχε δυνάμεις, ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε και δεν μπορούσε να βοηθήσει. Στο δεύτερο μέρος, η κίνηση του Φερέιρα άλλαξε το ματς. Ο Μαυρίας δεξιά, ο Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο και αυτόματα οι «πράσινοι» έγιναν πιο απειλητικοί. Δύο γρήγορα γκολ, ευκαιρίες για άλλα τόσα (τουλάχιστον) και όλα κύλησαν ομαλά.

Με πολλές απουσίες λοιπόν, το «τριφύλλι» έβγαλε ένα ακόμη ματς δίχως απώλειες. Σαφώς, όσο κι αν δεν αποτελούν δικαιολογίες οι απουσίες τη στιγμή που έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες όπως ο Εργοτέλης, αν δει κανείς ποιοι δεν αγωνίστηκαν χθες θα καταλάβει πως έλειπε όλη η δύναμη του Παναθηναϊκού. Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μπουμσόνγκ, αποτελούν τις… κολόνες της ενδεκάδας του «τριφυλλιού» υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η επιστροφή τους (πρώτα ο Θεός) στην τριάδα… φωτιά που ακολουθεί, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα του Φερέιρα. Συν τον Νίνη που θα προσθέσει μια ακόμη αξιόπιστη λύση.

Αν σταθεί κανείς στα πρόσωπα του αγώνα με τον Εργοτέλη, θα αναφέρει τους σκόρερ (Σιμάο και Μαυρία), αλλά ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι ο Χριστοδουλόπουλος. Αυτό το παιδί απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο πολλά μπορεί να δώσει στην ομάδα. Είτε ως βασικός, είτε ερχόμενος από τον πάγκο. Η επιστροφή του ήρθε στο καλύτερο δυνατό σημείο. Και τα στοιχεία που έχει ως ποδοσφαιριστής, ταιριάζουν… γάντι στην φιλοσοφία του Φερέιρα.

Υ.Γ. Η ευκολία με την οποία έβγαλε την κάρτα στον Σιμάο ο Τάσος Κάκος, δείχνει το γιατί επέστρεψε… δυναμικά στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Κερκυραίος ρέφερι.

Keywords
Τυχαία Θέματα